Quatre cursos per a ajudar dones de Puçol a trobar ocupació: anglés, autoajuda, neteja i jardineria

Quatre cursos per a ajudar dones de Puçol a trobar ocupació: anglés, autoajuda, neteja i jardineria

Quatre cursos formatius destinats a la integració social i laboral de les dones de Puçol s'estan impartint simultàniament, amb una subvenció total de 76.000 euros enguany. Estos cursos formen part d'un ambiciós projecte titulat Dona, tu vals molt, en el que col·laboren l'Ajuntament de Puçol, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l'Oficina Amics i la Generalitat Valenciana.

Poc després de finalitzar les festes, a mitjan de setembre, Eloísa Rosa Martínez es reunia amb un ampli grup de veïnes de Puçol per a plantejar-los les línies mestres de la segona fase de Dona, tu vals molt, la campanya ideada des de la regidoria de la dona per a potenciar la formació i integració social i laboral de les dones de la població.

En essència es tracta de combinar matèries sol·licitades per les pròpies veïnes amb altres que es consideren útils per a poder trobar un treball hui en dia. En tots els casos els cursos tenen un percentatge d'hores teòriques i una formació pràctica, bé en les empreses que impartixen les classes o en entitats col·laboradores.

Durant la segona quinzena de novembre són quatre els cursos que estan en marxa: anglés, autoajuda, neteja d'edificis i jardineria. En tots els casos les classes teòriques es realitzen en l'Espai Social Martínez Coll. El colofó a estos cursos serà el 12 de desembre en el saló de plens de l'ajuntament, on es realitzarà l'entrega de diplomes a totes les alumnes que hagen superat correctament la formació.

A més, el dia 12 també s'entregaran els diplomes dels cursos ja finalitzats: geriatria, cuidadora infantil i cuidadora de malalts d'Alzheimer. Una formació que ha comptat amb pràctiques ajustades a la realitat de cada projecte, perquè les alumnes han treballat en la residència de la tercera edat, guarderies de la població i la unitat de respir d'Afacam, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol.

Quant als cursos actualment en marxa, el d'anglés que s'està impartint en l'actualitat és d'un nivell inicial, encara que no és el primer que es realitza, ja que a l'octubre ja van participar 20 alumnes en un de nivell intermedi, orientat sobretot a la conversació: estava pensat per a atendre el client en locals públics. En ambdós casos amb 30 hores de formació.

També és el segon curs d'autoajuda que s'impartix: el primer es va celebrar a l'octubre, a les vesprades, amb 18 alumnes. Este nou es realitza pels matins al novembre, sempre un matí a la setmana en Martínez Coll.

Neteja de locals i edificis s'ha posat en marxa el dimarts 27 de novembre, per a 15 dones i impartit per una empresa del ram. Consta de 30 hores de teoria i 10 de pràctiques en l'empresa que es fa càrrec de la neteja dels col·legis públics de Puçol. En total són 15 alumnes les que s'han matriculat.

Finalment, les pràctiques del curs de jardineria es realitzen tots els dimecres al matí en Mas de Mur, on les 10 alumnes realitzen totes les labors sobre la terra (sembra, cures del terreny, reg per goteig), a més del treball en un hort ecològic i algunes activitats paral·leles sorprenents, com l'elaboració de cosmètica natural, sabó o inclús melmelada.

A estos quatre cursos que tenim en marxa s'unirà a mitjan de desembre el curs de manipulador d'aliments”, assenyala Eloísa Rosa. “És un curs amb nou hores de teoria que impartix una empresa experta en el tema i que permetrà als alumnes obtindre el certificat necessari per a treballar en qualsevol sector vinculat amb la manipulació d'aliments, des de magatzems de cítrics a hoteleria, passant per servicis com els menjadors dels col·legis”.

Fins al moment s'està complint al detall el pla trimestral traçat des de la regidoria, una cosa que té més mèrit si tenim en compte que els cursos “van sorgir com a projectes d'immigració, destinats a la integració de les dones, però els estem orientant cap a totes les veïnes de la població que busquen reinserir-se en la vida laboral i social, d'ací que també siguen importants les tasques paral·leles, com les xarrades, reunions o, senzillament, compartir activitats juntes… tot això és necessari per a aconseguir la integració d'estes dones en la vida quotidiana de Puçol”, explica la regidora.

Una labor en què l'ajuntament aporta l'organització i coordinació dels cursos, a més dels locals on realitzar les classes, però el 100% del pressupost és aportat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (que subvenciona amb 61.000 €) i per la Generalitat Valenciana, a través de l'Oficina Amics (que destina 15.000 €).

En definitiva, 76.000 euros destinats a facilitar la integració de les veïnes de Puçol que busquen reinserir-se en la vida social i laboral a través d'un projecte el títol de la qual definix molt bé les seues filosofia: Dona, tu vals molt.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

1107-curso-autoayuda-1

 

27 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres