Tyrius deprén a cuinar un menú nadalenc saborós, ràpid i barat de la mà del Rincón del faro

Tyrius deprén a cuinar un menú nadalenc saborós, ràpid i barat de la mà del Rincón del faro

Dos dotzenes de dones desitjoses de prendre bona nota, un cuiner amb prestigi internacional, dos propostes de menú nadalenc i un regal sorpresa. Amb estos ingredients i una bona dosi d'alegria, les dones Tyrius van dedicar la vesprada del dilluns 19 de desembre a preparar un menú nadalenc de la mà de Vicente Ballester.

Vicente i la seua esposa porten des de 1985 a càrrec del Rincón del faro, un d'eixos restaurants que dóna prestigi a una població i que apareix citat en totes les guies de restauració que s'editen hui en dia. Un local amb aspecte de vivenda típica restaurada, amb xicotets racons on disfrutar d'un plat tradicional i amb la garantia que proporciona saber que tots els materials són de primera qualitat, sempre adaptant el seu menú a les distintes èpoques de l'any.

Coneixedores que no hi ha res com acostar-se als mestres per a deprendre d'ells, Ascensión Panadero va ser l'encarregada de contactar amb els responsables del Racó del far per a demanar-los ajuda. I, com sol succeir amb els autèntics mestres, Vicente no va tindre problemes a dedicar-los una tard i a posar a la seua disposició un menú nadalenc, els seus coneixements, la seua cuina i inclús una còpia impresa de les instruccions per a cada una de les assistents… així no havien de prendre apunts, només atendre i disfrutar.

Uns cuixets de pollastre farcits i un llucet també farcida, dos plats lleugers, fàcils de preparar i que ara en Nadal poden combinar amb tot tipus de postres sense resultar pesats

Sempre ens reunim en Nadal per a realitzar una celebració. Enguany la vam fer el divendres 16, amb el berenar en l'Espai Social La Barraca, com sempre amb totes les sòcies”, explica Ascensión Panadero. “Però volíem una cosa especial, per això li vam plantejar a Vicent organitzar un taller pràctic per a confeccionar un menú nadalenc i ell ens ha obert les portes per a explicar-nos els seus secrets. A més, dos sòcies han preparat una tarta com a postres”.

Les dos sòcies, Asunción i Lola, que encara no es creuen que als seus anys seran portada en televisió i que la seua foto es va a publicar en la pàgina web municipal, exhibixen orgulloses la seua tarta d'ametles, unes postres típiques d'estes dates que elles han preparat continuant una recepta el origen de la qual ja quasi ningú  recorda, però és unes de les postres típiques de Puçol “de tota la vida”.

Per a l'ocasió, Vicente Ballester ha apostat per “uns cuixets de pollastre farcits i un llucet també farcida, dos plats lleugers, fàcils de preparar i que ara en Nadal poden combinar amb tot tipus de postres sense resultar pesats”.

I allí estaven, dos dotzenes de dones rodejant l'expert cuiner, atenent les seues explicacions, prenent nota mental dels xicotets trucs i disfrutant del procés de preparació. Encara que, disfrutar, el que es diu disfrutar, era una cosa que estava prevista per al final: per a comprovar a fons que realment estos dos plats mereixien la pena, les dones de Tyrius van realitzar la pertinent degustació...

Encara que va haver d'esperar uns minuts, perquè hi havia sorpresa.

Si bé és cert que van tardar a començar i això va donar peu a què pogueren realitzar un brindis amb un bon cava, moment que va ser arreplegat pel fotògraf de l'ajuntament, el que no esperaven els 25 protagonistes era que precisament eixa foto del brindis fóra el detall que tindria l'associació amb el cuiner que els havia dedicat la vesprada: un revelat contrarrellotge, un marc i un pass-partout ja preparats per endavant, amb la dedicatòria de l'associació inclosa... i tot això embolicat per a l'ocasió.

Al llevar l'embolcall i descobrir-se a si mateixes en eixa foto realitzada a penes uns minuts abans, moltes d'elles no acabaven de creure-s'ho... com tampoc acabaven de creure's que uns plats cuinats en tan poc temps i amb tan pocs diners pogueren estar tan, tan saborosos.

És el que tenen els mestres, són capaços de donar més amb menys.

Informa: Sabín

 fotos_noticia

837-foto_sorpresa-2

 

20 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres