TAI continua apostant pel mercadet solidari nadalenc, però esta vegada a l'aire lliure

TAI continua apostant pel mercadet solidari nadalenc, però esta vegada a l'aire lliure

L'associació TAI (Treballs d'Ajuda a la Infància) organitza el seu tradicional mercadet solidari els dies 9, 10 i 11 de desembre, però esta vegada s'ubicarà en la Plaça del País Valencià i no en La Barraca. D'esta forma, coincidirà en un mateix espai a l'aire lliure amb un altre mercadet benèfic, el de la Fundació Phi.

Amb l'objectiu de conjugar esforços d'organització, reduir gastos i oferir a la població un mateix espai solidari, l'Associació TAI, en coordinació amb l'Ajuntament de Puçol, ha decidit enguany muntar el seu tradicional mercadet nadalenc a l'aire lliure, fent-lo coincidir amb un altre mercat solidari, el de la Fundació Phi.

Així, els pròxims dies 9, 10 i 11 de desembre, els veïns de Puçol que es passen per la plaça del País Valencià i el passeig de la Constitució podran comprar els tradicionals articles de decoració nadalenca, a més de degustar dolços o col·laborar amb l'Associació de Discapacitats de Puçol, que també estarà present en estes jornades solidàries. Els beneficis que s'obtinguen aniran a parar a projectes amb què habitualment treballa TAI, com el programa +Vida, que ajuda a dones embarassades, o els recents treballs a Nepal.

I precisament bona part de la recaptació d'enguany anirà a parar al projecte Student to Student, que ajuda els xiquets més desfavorits de Nepal perquè no abandonen les aules prematurament. El programa finança les classes de repàs d'estudiants universitaris amb pocs recursos, també de Nepal, perquè al mateix temps ajuden els xiquets a continuar estudiant.

Com afirma la presidenta de TAI, Elisabeth Hofmann, “amb mercadets com este pretenem donar a conéixer els treballs que des de TAI fem, i de pas, incentivar el voluntariat entre la població. Per això volem llançar un missatge de solidaritat perquè en estes dates tan assenyalades la gent s'anime a apadrinar a algun d'estos 30 xiquets del projecte Student to Student, i així contribuir en la seua educació”.

Per explicar millor els projectes, en el mercadet es mostraran els panells que els voluntaris de Puçol Tico Esteve i Mònica Donellann van elaborar amb motiu de la Exp0'7 tras la seua estada a Nepal, i que completaran amb una nova exposició de 21 fotografies i un vídeo explicatiu sobre l’apadrinament i el programa de suport escolar als estudiants.

D'esta forma, les persones que visiten el mercadet tindran al seu abast tota la informació necessària sobre els treballs solidaris de TAI. La seua presidenta assegura que, “malgrat que enguany estem més limitats en espai i preveiem una menor recaptació perquè no cobrarem entrada, el principal avantatge és que comptem amb majors recursos de divulgació”.

Un mercadet a benefici dels més necessitats, que junt amb el que han muntat els col·laboradors de la Fundació Phi, convertiran la Plaça del País Valencià en el centre de la solidaritat de Puçol estos dies de pont.

En unes dates en què les compres nadalenques es disparen, des de Phi i TAI reclamen la teua atenció perquè no mires cap a un altre costat.

Informa: Susana Fernández Piqueras

 

07 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres