L'ajuntament agraïx la labor social de Cáritas amb un conveni que millora l'atenció als més necessitats

L'ajuntament agraïx la labor social de Cáritas amb un conveni que millora l'atenció als més necessitats

L'Ajuntament de Puçol continua reconeixent la labor social de Cáritas Diocesana en el municipi. El conveni que se subscriu anualment amb esta entitat, sempre disposada a ajudar les famílies més desfavorides, porta com a novetat enguany la cessió d'un local addicional per a emmagatzemar roba i el compromís d'augmentar recursos.

Per al director de Cáritas Diocesana de Puçol, Ximo Esteve, convenis com el que va signar el passat 16 de novembre amb l'ajuntament suposen un pas més per a “continuar aportant la meua força, la meua experiència i la meua voluntat” en la tasca que ve desenvolupant des de fa ja sis dècades. Una labor de suport i atenció a les famílies més desfavorides que en els últims temps s'ha desbordat per la crisi econòmica.

Però igual que la necessitat s'ha fet més evident, també la solidaritat dels veïns de Puçol ha augmentat, la qual cosa ha provocat que l'economat actual de Cáritas s'haja quedat xicotet per a emmagatzemar els productes de primera necessitat, a més del que aporten els voluntaris. Per açò, una de les novetats d'enguany ha sigut la cessió d'un local addicional, pròxim a l'actual, per a emmagatzemar roba i així “tindre en millors condicions tots els efectes, separant el menjar de la resta de productes que no són comestibles”, assegura Ximo.

El conveni també implica renovar el seguiment exhaustiu que es realitza des de benestar social de les 150 famílies i de les persones anònimes que s'han vist obligades a demanar ajuda

El conveni, subscrit pel director de Cáritas, l'alcaldessa de Puçol, Merche Sanchis, i la responsable de benestar social, Eloísa Rosa, servix per formalitzar la col·laboració entre l'entitat i el consistori i renovar així el compromís d'ajuda a les famílies més necessitades la població. En este sentit, Merche Sanchis assenyala que “estem preparant els pressupostos per a l'any 2012 i pensem augmentar la partida de benestar social prop d'un 50%, per la qual cosa nostre compromís és ferm i decidit”.

A este respecte, el responsable de Cáritas reivindica que “si disposàrem de més mitjans podríem fer moltes més coses, però no em puc queixar.  Sabem que en altres llocs no compten amb tant de suport institucional com tenim ací a Puçol, per això agraïsc tota la col·laboració”, diu Ximo.

La firma del conveni també implica renovar el seguiment exhaustiu que des de benestar social es fa amb les famílies registrades a Cáritas, 150 en l'actualitat, a més de les persones anònimes que per la seua situació actual s'han vist obligades a demanar ajuda. En este aspecte, la regidora Eloísa Rosa destaca la importància d'este seguiment “perquè així s'evita la picaresca entre les persones, de forma que els productes que es venen en l'economat a preu de cost només es donen gratis a aquells que més ho necessiten”.

I si els recursos materials són fonamentals per a dur a terme les tasques de Cáritas, no menys important és la funció dels voluntaris i voluntàries que cada dos dijous es presten a ajudar en el repartiment d'aliments i productes de primera necessitat. Una ajuda que també es renova enguany amb la subscripció del conveni.

I com les xifres parlen per sí soles, el responsable de Cáritas s'avança al balanç anual i ens confirma algunes dades: entre gener i octubre del 2011 s'han repartit més de 15.000 litres de llet, 1.560 quilos de tomaques o quasi 2.500 litres d'oli, entre altres. Un total de 26.705 euros gastats en productes de primera necessitat dels que només han recuperat 9.525.

Amb esta diferència, es fa més evident i necessari el reclam que des de Cáritas Diocesana llancen tota la població perquè continuen recolzant la seua labor, una labor que cada dia agraïxen centenars de famílies de Puçol.

Informa: Susana Fernández Piqueras

783-firman_convenio_caritas-3


19 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres