El suport de Puçol a la cooperació internacional s'obri al públic el 22 de novembre amb Exp0'7

El suport de Puçol a la cooperació internacional s'obri al públic el 22 de novembre amb Exp0'7

Amb el lema Canviem preguntes per respostes, la tradicional Exp0'7 obri les seues portes el 22 de novembre, una exposició destinada a mostrar els veïns de Puçol la seua participació en diferents projectes solidaris i on diversos jóvens contaran la seua experiència com a cooperants. Una expo didàctica dirigida a tota la població.

L'exposició solidària que cada any mostra la participació econòmica de Puçol en projectes de cooperació internacional s'obrirà al públic el pròxim 22 de novembre a les 19h en l'Espai Social La Barraca.

Enguany, como a novetat, Exp0'7 aglutina tres exposicions en una: els projectes internacionals, l'experiència personal de cinc jóvens a Uganda i Guatemala, i els treballs a Nepal que, a través de la fundació TAI, han dut a terme altres dos voluntaris del municipi. Tres punts de vista d'una mateixa cara solidària, la de la població de Puçol, que amb esta mostra pretén canviar preguntes per respostes.

D'una banda, i com ja és tradicional, qui visite l'exposició podrà conéixer els treballs que organitzacions no governamentals han realitzat en diferents països d'Àfrica, Àsia i Sud-amèrica, i on l'Ajuntament de Puçol ha col·laborat amb una quantitat procedent del 0'7% del seu pressupost anual. Més de 42.000 euros repartits en 6 projectes, la majoria d'ells dirigits als sectors més desfavorits de la població.

L'exposició Canviem preguntes per respostes aglutina tres exposicions en una: els projectes internacionals, l'experiència personal de cinc jóvens a Uganda i Guatemala, i els treballs a Nepal de dos voluntaris del municipi

Així, i com ja ve sent habitual, l'ajuntament ha col·laborat amb l'Associació de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (ASOM) en el programa Vacances a Pau, d’acolliment temporal de xiquets sahrauís en els mesos d'estiu, on enguany dels 550 que han vingut a la Comunitat, 7 van estar amb famílies de Puçol.

D'altra banda, el consistori ha participat en un projecte de Mans Unides per a enfortir el sistema educatiu primari de Llima (Perú); també s'ha implicat amb la Fundació Vicente Ferrer, que ha tornat a centrar en l'Índia els seus treballs, esta vegada amb la construcció de vivendes per als més desfavorits.Així, i com ja ve sent habitual, l'ajuntament ha col·laborat amb l'Associació de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (ASOM) amb el programa Vacances en Pau, d’acolliment temporal de xiquets sahrauís en els mesos d'estiu, on enguany dels 550 que han vingut a la Comunitat, 7 van estar amb famílies de Puçol.

Els Pares Mercedaris han realitzat en 2011 projectes de suport social en els suburbis de Maputo, Moçambic, un altre projecte finançat en part per l'ajuntament; i l'Associació Subsahariana per a la Integració i Promoció del Retorn Voluntari (ASIPREV) ha centrat la seua actuació en la formació de dones amb discapacitat de Senegal, també amb una aportació de Puçol.

Però sens dubte el projecte que ha tingut una major implicació este 2011, no tant econòmica sinó humana, ha sigut el dels Missioners Combonians, que enguany han comptat amb l'aportació de cinc voluntàries de Puçol, gràcies a les borses de cooperació amb què el consistori premia el voluntariat local. Un viatge solidari que ha permés a dos jóvens ajudar famílies d'Uganda, i altres tres han estat a Guatemala, amb les comunitats indígenes del nord del país.

Aprofitant la inauguració d’Exp0'7, algunes d'estes voluntàries contaran la seua experiència als assistents, ja que, segons paraules d'Arantxa Claramunt “el viatge ha sigut molt gratificant” perquè “reps molt més del que das, coneixes molta gent i et sents afortunada per haver nascut en un país com el nostre, ja que aprens a valorar molt més les coses”.

Per este motiu, Arantxa i les seues companyes volen fer partícips de la seua experiència a la resta de la població. És en este punt on l’Exp0'7 es ramifica i es traslladarà als col·legis i instituts de la població gràcies a les xarrades i material audiovisual que estan preparant.

En tercer lloc, i també aprofitant la conjuntura de l'exposició internacional del dia 22, els voluntaris de Puçol Tiko Esteve i Mònica Donnellan, han preparat una exposició paral·lela on mostraran amb fotografies i cartells la seua experiència a Nepal a través d'aspectes com l'educació, la sanitat o la cultura, i que pretenen completar amb altres activitats per a acostar-nos un poc més este país.

Després de la seua inauguració, Exp0'7 será visitada al llarg de les següents setmanes per col·legis i instituts de la població, en un enfocament més didàctic i interactiu on, segons explica el tècnic de joventut de l'Ajuntament, José Luis Gómez, “es pretén mostrar als més xicotets una ullada sobre altres cultures, ensenyar-los que hi ha altres formes de viure”, i al mateix temps, i amb l'ajuda dels monitors “iniciar-los en el concepte de la solidaritat”.

Una solidaritat plasmada amb esta exposició a tres bandes, i que servix per a acostar a la població els treballs en cooperació internacional. Projectes necessaris on Puçol continua aportant el seu granit d'arena i que, gràcies a la tasca dels voluntaris, poden respondre afirmativament a la pregunta que un món més just és possible.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia

 758-cartel_asom

15 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres