Si no vols que els bancs t'enganyen amb els teus estalvis, informa't el dia 16 en l'Espai Social La Barraca

Si no vols que els bancs t'enganyen amb els teus estalvis, informa't el dia 16 en l'Espai Social La Barraca

Com esbrinar si els meus comptes d'estalvi, targetes de crèdit, assegurances o altres servicis amaguen clàusules abusives. Com puc entendre la lletra xicoteta d'un contracte on es posen en joc els meus diners. Si vols eixir de dubtes, acudix el 16 de novembre a les 5 de la vesprada a La Barraca i un expert respondrà a totes les teues preguntes.

Estalviar en temps de crisi. Sembla una ironia, o més bé una utopia, però la realitat és que moltes famílies previsores continuen realitzant este esforç dia a dia, i per a això confien en les entitats financeres com a depositàries dels seus estalvis. Una opció sens dubte més segura que el costum dels nostres iaios d'usar el matalaf com a caixa forta domèstica.

Però el que hauria de ser una seguretat per al ciutadà, moltes vegades es convertix en un abús per part de bancs, caixes o asseguradores, ja que molts servicis amaguen clàusules abusives o lletra tan xicoteta que necessitaríem una lupa per a vore-la, la qual cosa sol traduir-se en signatures de contractes sense que el client sàpiga realment el que està signant.

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Puçol (OMIC), en col·laboració amb ADICAE,volen aclarir tots els teus dubtes amb un taller d'estalvi el pròxim 16 de novembre, a les 17 hores, en l'Espai Social La Barraca

Per este motiu, des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Puçol (OMIC), en col·laboració amb l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE), volen aclarir tots els teus dubtes amb un taller pràctic d'estalvi el pròxim 16 de novembre, a les 17 hores, en l'Espai Social La Barraca.

Per a la responsable de l'OMIC, Eva Sancho, l'objectiu de la xarrada és “explicar els productes quotidians que la gent sol contractar, com targetes de dèbit o crèdit, comptes corrents, terminis fixos, o també hipoteques”. A este respecte, Eva assegura que “la jornada promet ser interessant perquè s'explicaran coses molt quotidianes, es donaran consells pràctics i una orientació personalitzada”. D'això s'encarregarà un advocat de l'associació ADICAE.

Durant la jornada es podrà parlar de temes tan habituals com les hipoteques: tipus d'interés, comissions d'obertura, gastos per cancel·lació parcial, etc. També el rendiment i la seguretat dels terminis fixos, i sobretot les clàusules en els préstecs ràpids de diners.

I és que la idea d'este taller partix precisament de la gran demanda de queixes i reclamacions que des de l'OMIC s'estan rebent en allò relacionat amb els crèdits, “perquè la gent rep els diners fàcilment però no sap que hi ha un interés molt alt darrere, i quan vénen els impagos és quan ixen a la llum les situacions abusives”, assegura Eva, la qual recorda l'horari d'atenció de l'OMIC a Puçol: els dimecres de 13 a 15 hores i els divendres de 8 a 14 hores en la planta baixa de l'ajuntament.

Per l'alt grau d'interés i el seu caràcter pràctic, la xarrada està dirigida a tota la població en general, també al col·lectiu d'immigrants que viu a Puçol, perquè moltes vegades ells tenen el problema afegit de l'idioma, per la qual cosa “esperem que vinga molta gent”, comenta Eva.

Una oportunitat per a assegurar que els els nostres diners està segurs, una cosa que no hauríem de posar en dubte però que un expert en la matèria ens pot ajudar a confirmar-ho. Així que apunta en la teua agenda: el dia 16 de novembre a les 17 hores tens una cita amb l'OMIC i ADICAE en La Barraca.

Informa: Susana Fernández Piqueras

764-logo_adicae

 

12 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres