Nova ruta cultural del Col•lectiu de Dones: un intens dia per Cullera que va acabar en un merescut dinar

Nova ruta cultural del Col•lectiu de Dones: un intens dia per Cullera que va acabar en un merescut dinar

Dins de les rutes culturals programades per al segon semestre de l'any, el Co·lectiu de Dones de Puçol va visitar el passat 26 d'octubre el municipi de Cullera, en una intensa jornada que va servir per conéixer un poc més este poble de la Ribera a través dels seus monuments, el seu paisatge, les seues gents, i com no, la seua gastronomia.

No van deixar escapar cap racó de Cullera per visitar: el Far, el Castell i la seua Ermita, també el riu Xúquer i el passeig marítim, entre altres. Un complet programa amb què un grup de 37 persones del Col·lectiu de Dones de Puçol no va tindre temps d'avorrir-se, sinó més bé tot el contrari, perquè es tractava de conéixer en un sol dia este municipi de la Ribera Baixa, que, com Puçol, també es troba en un privilegiat enclavament entre mar i muntanya.

La jornada va transcórrer com estava prevista, amb el sol com a acompanyant en tot moment, i amb visites guiades a diferents monuments que formen el patrimoni històric-artístic de Cullera, com la cova del Dragut, que recrea les invasions dels corsaris barbarescos al municipi, o la torre del Marenyet, situada en el llit del riu Xúquer, que data del segle XVI.

Estes rutes turístiques per municipis de la Comunitat s'emmarquen dins
de les activitats anuals del
Col·lectiu de Dones

La presidenta del Col·lectiu de Dones, Rosa Fernández, assenyala que “este tipus de visites turístiques són molt profitoses perquè la gent té ganes de deprendre la cultura d'altres pobles veïns, per això solen tindre molt d'èxit, tant les dones com els hòmens que s'apunten a estes excursions tornen molt satisfets i volen repetir”.

A més dels monuments, els turistes de Puçol van realitzar també rutes eco-turístiques, acostant-se fins al riu Xúquer, catalogat com a Lloc d'Interés Comunitari (LIC) o la visita a la Laguna de l'Estany, lloc de transició entre la marjal i el litoral del riu i que conté una gran diversitat biològica.

I com a colofó final d'esta ruta cultural, on les càmeres fotogràfiques no van parar de funcionar, un merescut dinar en el passeig marítim de Cullera va servir per  agarrar forces als turistes i mamprendre el camí de tornada a Puçol. “Què millor forma de finalitzar un viatge que amb el bon sabor de boca de la gastronomia autòctona”, assegura Rosa.

La següent escapada del Col·lectiu de Dones està prevista per a principis d'any i el destí serà Carcaixent, on els visitants realitzaran la denominada Ruta de la seda a la Taronja, que com el seu nom indica, promet una bona dosi d'història, tradició i cultura valenciana. Els interessats a apuntar-se no han d'esperar molt per a fer-ho perquè estos viatges “tenen molt d'èxit, per això es programen amb temps”.

Estes rutes turístiques per diferents municipis de la Comunitat s'emmarquen dins de les activitats programades que cada any realitza el Col·lectiu de Dons per a les seues sòcies i acompanyants. Unes visites que continuen any rere any a causa de l'èxit de participació, i que es completen amb un viatge a l'estranger durant l'estiu, una escapada més llarga per visitar ciutats europees i que també són garantia d'èxit quant a participació. La del 2012 encara no està tancada, però la presidenta del Col·lectiu de Dones ja ha avançat que el destí podria estar entre França i Itàlia.

Informa: Susana Fernández Piqueras

741-rosa_fernandez-1

 

05 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres