Noranta diplomes avalen que les dones de Puçol no han deixat passar el tren de la seua vida

Noranta diplomes avalen que les dones de Puçol no han deixat passar el tren de la seua vida

Al juliol van començar els cursos per a dones organitzats per l'oficina Amics i l'Àrea de Benestar Social, pels quals cada mes estan passant moltes veïnes de Puçol. Després de quatre mesos, el 27 d'octubre es va fer entrega dels diplomes acreditatius a les noranta alumnes d'estos cursos.

Van sorgir com una fórmula per a ajudar veïnes de Puçol a buscar un treball. Es tractava de donar una nova oportunitat a aquelles dones que al seu dia no havien pogut obtindre una formació adequada, normalment per haver-se dedicat a atendre els seus fills o, en general, a la seua família.

Ara el tren passa una vegada més.

La col·laboració entre l'ajuntament, l'oficina Amics i distintes institucions supramunicipals ha permés posar en marxa cursos i tallers de distinta duració, amb fórmules que s'ajusten a les necessitats estes dones i també a un mercat canviant. I amb una certificació que avala l'interés i la preparació d'estes alumnes.

A vegades són cursos d'iniciació en temes molt precisos, com l'anglés o la informàtica, en altres són cursos més amplis, d'un mes de duració, que les ajuden a preparar-se en matèries com la geriatria, un camp en què hui en dia és possible trobar treball si es té una preparació adequada”, explica Eloísa Rosa, la regidora de la dona.

És important la formació, però també que estes dones compartisquen intercanvis i experiències... que aprenguen a ser autònomes i a moure's en el dia a dia

Cursos en què s'ha abordat des de la cuina mediterrània fins com preparar un currículum, cursos en definitiva centrats en les necessitats del món actual i d'unes dones que intenten reintegrar-se en la vida social, encara que per a això necessiten una ajuda en dos direccions: una formació adequada i participar en la vida quotidiana de Puçol.

És important la formació, però també que estes dones compartisquen intercanvis i experiències”, assenyala l'alcaldessa Merche Sanchis. “D'ací que també s'estiguen treballant els cursos café, que responen a un objectiu molt senzill: que estes dones compartisquen xarrades, tertúlies, conversacions, inclús excursions… L'important és que aprenguen a ser autònomes, a tindre amigues, a moure's en el dia a dia”.

De tot això es va parlar el dijous 27 d'octubre en l'Espai Social La Barraca, en un acte senzill que va servir perquè Eloísa Rosa, Merche Sanchis i Amparo Ferrer —la responsable d'Amics encarregada de coordinar els cursos— feren entrega dels noranta diplomes d'estos primers cursos. Uns diplomes que avalen els seus coneixements, però també la seua predisposició a no deixar passar el tren de la seua vida una vegada més.

Va ser un bon moment per a comprovar el que han avançat en ambdós camps: van rebre el seu diploma i es van fer la foto de rigor, però també van xarrar, van compartir experiències, van viure un matí juntes i es van demostrar a si mateixes que esta vegada no han deixat passar el tren de la seua vida.

Informa: Sabín

fotos_noticia

736-diplomas_mujeres-1

 

02 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres