El Col•lectiu de Dones organitza una xarrada sobre violència de gènere el 10 de novembre

El Col•lectiu de Dones organitza una xarrada sobre violència de gènere el 10 de novembre

La Casa de la Cultura acollirà el pròxim 10 de novembre a partir de les 17.30 hores una xarrada-debat sobre violència de gènere que comptarà amb la presència d'un expert en la matèria. El Col·lectiu de Dones, que s’ha encarregat d'organitzar l'acte, espera una alta participació i una reflexió per part de tota la població davant d'esta xacra que per desgràcia també ha arribat a Puçol.

“Fer una reflexió individual i col·lectiva per a no mirar cap a un altre costat, obrir una llumeneta en l'interior de cada u per conscienciar-nos sobre el que està ocorrent amb les dones i com podem actuar perquè no torne a passar”. Amb estes paraules, la presidenta del Col·lectiu de Dones de Puçol, Rosa Fernández, vol fer una crida a tots els veïns perquè el pròxim 10 de novembre acudisquen a la xarrada-debat sobre violència de gènere que tindrà lloc a partir de les 17.30 hores en el saló d'actes de la Casa de la Cultura de Puçol.

L'acte comptarà amb la presència de Pascal-Pedro Martínez Carrión, lletrat de la Fundació per a l'Atenció a les Víctimes del Delicte i Trobada Familiar (Favide), qui realitzarà una breu exposició a partir de la projecció d'un audiovisual sobre el tema i resoldrà tots aquells dubtes que puguen sorgir  sobre la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.

Amb esta xarrada, el Col·lectiu de Dones s'avança al Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra el 25 de novembre

L'objectiu principal de la xarrada, segons conta Rosa, és “que els assistents escolten el lletrat i opinen, i sobretot que facen una valoració sobre esta xacra i com podem evitar-la des de totes les parts”, ja que “els professionals en la matèria necessiten que els ciutadans, la gent del carrer, col·labore més en l'erradicació de la violència masclista, no n'hi ha prou amb dir que ja es veia vindre o que era d'esperar sinó que cal actuar abans”. Una reivindicació que es fa més important que mai per a evitar situacions com la que desgraciadament va ocórrer el passat mes de setembre a Puçol, amb la trista pèrdua de Mina.

El Col·lectiu de Dones ja ha enviat una invitació a diferents associacions locals com les falles “on hi ha molta gent jove” perquè acudisquen a la reunió, a més dels particulars que s'animen a anar a la xarrada, que en principi durarà poc menys de mitja hora i on es podrà vore un dels Curts en Femení, un programa de curtmetratges realitzats per dones.

Amb esta xarrada, el Col·lectiu de Dones s'avança als actes de reivindicació del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra el pròxim 25 de novembre.

Informa: Susana Fernández Piqueras

735-colectiu_dones-1

 

30 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres