El paper de la dona en la societat actual a debat entre les seues protagonistes en l'Espai Social Martínez Coll

El paper de la dona en la societat actual a debat entre les seues protagonistes en l'Espai Social Martínez Coll

Una xarrada sobre el rol de la dona en la societat del segle XXI per part de l'associació Las Moiras va propiciar un interessant debat entre les participants, un grup de veïnes de Puçol que es van animar a intercanviar anècdotes i inquietuds. Un taller emmarcat dins del programa de dones que està realitzant l'oficina Amics en col·laboració amb l'àrea de Benestar Social.

Ser capaç de valorar-se més i millor, de prendre les seues pròpies decisions, sense imposicions i sense sentir-se culpables, voler-se primer a si mateixes per a sentir-se volgudes i augmentar així l'autoestima... són alguns dels objectius que ajuden a aconseguir el denominat “empoderament” de les dones, un terme emergent en l'actualitat i que servix per a fer visible a un col·lectiu que, per desgràcia, encara viu situacions de desigualtat i inferioritat en ple segle XXI.

Per a ajudar a aconseguir estes metes, els servicis socials de l'Ajuntament de Puçol, en col·laboració amb l'oficina Amics, vénen organitzant des d'este estiu diversos cursos formatius encaminats a facilitar la inserció laboral femenina, però també han volgut compaginar les labors educatives amb altres més pràctiques que servisquen “de trobada, integració i enriquiment mutu entre les dones. En definitiva, fomentar les relacions socials amb xarrades i intercanvi d'experiències”, assegura Amparo Ferrer, tècnic de l'oficina Amics.

Fins a final d'any s'organitzaran activitats més lúdiques, com a tallers de relaxació, videoforums o passejos amb bicicleta

Dimecres passat 19 d'octubre va ser el torn de l'associació de Dones Jóvens i Feministes Moiras, que van vindre convidades des de València per a donar una xarrada-taller sobre com ha evolucionat el paper de la dona en la societat actual. A este acte estaven convocades una trentena de dones, tant immigrants com no immigrants, de totes les edats i estrats socials.

I a jutjar per la participació i l'intens debat que es va generar entre les assistents, pot dir-se que les dues sessions que es van impartir van ser tot un èxit. Segons afirma Laura Bosch, col·laboradora del programa de dones d'Amics, “les dones es van implicar contant les seues pròpies experiències i anècdotes, van debatre sobre el paper que tenen hui en dia dins i fora de casa, sobretot amb la inserció en el món laboral”. En este sentit també hi ha assegurat que les protagonistes de la xarrada “es van anar satisfetes i amb una valoració molt positiva al finalitzar la reunió”.

Fins al pròxim mes de desembre continuaran les activitats del programa de la dona de l'oficina Amics, i segons els seus responsables, a partir d'ara i fins a final d'any, cap a la recta final del programa, es concretaran activitats més lúdiques com a tallers de relaxació, videoforums, o un passeig amb bicicleta, entre altres. Una ajuda més que des de l'associació Amics i el consistori pretenen aportar per a contribuir a la consecució de la tan anhelada igualtat de gènere, una igualtat real i efectiva on tota la societat ha d'implicar-se.

Informa: Susana Fernández Piqueras

720-papel_de_la_mujer-2

 

26 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres