Belén Moreno, voluntària a Guatemala: “Un somni, un viatge”

Belén Moreno, voluntària a Guatemala: “Un somni, un viatge”

Quatre jóvens de Puçol han dedicat este estiu un mes a la cooperació internacional, com a voluntàries a Guatemala i Uganda. Per a totes elles ha sigut una experiència única. Belén Moreno, una de les dos que ha estat a Guatemala, ens explica com ha sigut la seua experiència.

Em vaig presentar per a realitzar el viatge perquè des de xicoteta era un dels meus reptes, volia saber fins a quin punt seria capaç d'afrontar aquell viatge. En tot moment vaig ser conscient de totes les dificultats amb què ens trobaríem, però alguna que una altra també ens va sorprendre. La nostra missió consistia en la visita a les famílies, animació i reforç escolar a xiquets ja que molts d'ells no podien anar a escola per carència econòmica, i educació moral als jóvens.

Estic convençuda que el nostre esforç i treball ha merescut molt la pena, però tant els meus companys com jo vam vindre de Guatemala pensant que ens haguera agradat realitzar més treballs o ajudes, perquè allí tota ajuda ens pareixia poca per a aquelles  persones que ens van acollir en les seues cases, donant-nos el millor que tenien, però darrere d'eixa realitat les famílies subsistien amb el poc que tenien, amb poc mas de quatre aliments bàsics, no tenien verdures, fruita i inclús de llet.

És una societat en la qual abunda el respecte a les persones, però vaig comprovar el poc valor que té una vida humana, a pesar d'això, l'afecte i el respecte amb què ens van rebre va ser molt gratificant per a nosaltres, vam fer moltes amistats i, sobretot, vam agafar molt d'afecte tant xiquets i jóvens com majors. És difícil d'explicar l'afecte que els vam agafar les famílies en tan sols deu dies i com va ser de dura la nostra despedida.

A pesar de  les dificultats que vam tindre al llarg de la nostra estada, d'este viatge ressalt a nivell personal allò que s'ha aprés, tant en la integració en una cultura diferent, com a valorar també totes les comoditats que ací disposem i no valorem, per això em sent molt orgullosa d'haver realitzat este viatge, d'haver viscut l'experiència, de veure complit un somni i, sobretot, d'haver ajudat i fet riure a tants xiquets i jóvens.

Escriu Belén Moreno

609-voluntarias_guatemala_uganda-5

 

19 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres