Rosana Bermúdez i Rosa Torrente: “L'alegria de trobar-se amb una gent que ja forma part de la nostra família”

Rosana Bermúdez i Rosa Torrente: “L'alegria de trobar-se amb una gent que ja forma part de la nostra família”

Hola, sóc Rosana Bermúdez, la filla de Rosa Torrente, una de les persones que viatgen a Noisiel del 22 al 27 de juny. Ma mare em va comentar que necessitàveu fotos d'intercanvis anteriors i algun comentari sobre l'experiència. Sé que corre alguna pressa així que no sé si arribe a temps, però ací va la meua aportació.

Sobre l'experiència de viure un intercanvi podrien dir-se moltes coses i totes molt positives, però m'agradaria destacar les següents.

Per a mi i els meus pares l'intercanvi va suposar obrir una porta a un tipus de relació d'amistat molt diferent de la que estàvem acostumats. Ens vam adonar que si hi hi ha ganes i il·lusió no importen els quilòmetres, les barreres culturals o l'idioma.

Ningú en la meua família parla francés i la nostra amistat amb Marie Rose i René ja dura 15 anys. Estem en contacte amb ells tot l'any, ens fem regals en Nadal, han assistit a moments feliços, com la meua boda, i han estat al nostre costat en moments difícils, com la defunció de mon pare.

Quan en 1996 ens van oferir viatjar a París per només 5.000 pessetes vaig creure que era un ganga, que el millor del viatge seria conéixer món per un preu irrisori, però amb el temps me n'he adonat que això s'ha quedat a un costat perquè ara que ma mare té l'oportunitat de tornar, no em fa il·lusió perquè vaja a fer un viatge fabulós, que ho serà, sinó perquè va a casa d'uns vells amics, perquè estarà com en la seua pròpia casa i perquè sentirà l'alegria de trobar-se amb una gent que ja forma part de la nostra família.

Escriu: Rosana Bermúdez

439-rosa_torrente-2

Vos envie quatre fotos:

1. 1995, primer viatge d'agermanament a Noisiel: La majoria del grup posa en el Chateau Champs sud Marne, una de les residències de la famosa Madame de Pompadour i que vam anar a visitar ja que es troba en la contornada de Noisiel.

2. 1995: Tot el grup posa enfront de l'autobús el dia d'arribada a Puçol, després de la nostra experiència. En les cares es nota com vam tornar de contents i com va funcionar de bé el grup a pesar de la diferència d'edat. Per desgràcia, un ja no està entre nosaltres.

439-rosa_torrente-3

3. 1997, estiu: René i Marie Rose, els nostres acollidors (a la dreta en la foto) ens visiten. Sopar en l'antic restaurant Mares junt amb una altra parella amiga.

4. 2004, Falles: En un dels viatges en què el grup francés ve a Puçol. La foto podria titular-se La meua família espanyola i la meua família francesa.

439-rosa_torrente-4

a_noisiel-1995 a_puzol-2004

 

21 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres