Quatre associacions locals ja tenen el seu pròpi web en el portal municipal

Quatre associacions locals ja tenen el seu pròpi web en el portal municipal

Les dos associacions de dones i les dos de jubilats i pensionistes ja estan en Internet. Tenen la seua pròpia pàgina web inclosa en el portal municipal, gràcies a una iniciativa de l'Ajuntament de Puçol que pretén democratitzar la presència en la Xarxa començant per aquells col·lectius amb accés més difícil a les noves tecnologies.

Un antic becari amb ganes de repetir, Aitor Caballer, va ser l'iniciador del projecte: “Puc fer les pràctiques en el Departament de Comunicació treballant en algun projecte que em permeta el contacte directe amb els col·lectius locals i, a més, amb flexibilitat d'horari?”.

I la resposta va ser posar en marxa una nova secció en el portal web municipal (www.puçol.es), una parcel·la destinada a afavorir la presència en Internet d'aquells col·lectius que tradicionalment tenen menys accés a les noves tecnologies o, almenys, necessiten un espenta per a començar a posar-se al dia.

I eixe és l'objectiu d'esta nova secció dedicada a les mini webs de clubs i associacions”, explicava durant la presentació pública Lola Sánchez, regidora d'hisenda que també ha sigut l'encarregada de la remodelació de la web municipal en l'últim any. “Hem creat una secció de fàcil accés, amb una informació bàsica ja inclosa i ara sou vosaltres els que heu de completar-la setmana a setmana”.

I eixos vosaltres als que es dirigia el divendres 13 de maig en el saló d'actes de l'ajuntament eren les Ames de Casa Tyrius, el Col·lectiu de Dones de Puçol, la Unió Democràtica de Pensionistes i l'associació de jubilats ASVAT. Allí estaven les directives i presidents de tots ells, junts, observant en una pantalla de vídeo com la secció es publicava per primera vegada i entraven a formar part ja de la Xarxa.

Per a posar en marxa estes primeres quatre mini webs, a més del text d'Aitor ha sigut necessari redissenyar la portada de la web municipal i crear una nova estructura en què tinguen cabuda no sols estes quatre associacions, sinó les que vindran més avant.

Sento Pascual i Sabín han sigut els encarregats de donar vida a estes modestes mini webs que ja compten amb una breu història, un text explicant el seu funcionament quotidià, les dades de contacte, una galeria de fotos amb un passeig per la història de cada col·lectiu i una selecció de les notícies que s'han anat publicant sobre cada col·lectiu al llarg dels últims anys.

Tot molt bonic i és un bon punt de partida, però és només això, un punt de partida, una espenta”, recordava l'alcalde, José Vicente Martí, a les quatre associacions. “Ara sou vosaltres els que heu de prendre el relleu i acostar-vos a l'ajuntament amb les vostres fotos, els vostres textos i les vostres notícies. Teniu l'espai, però cal mantindre'l viu, en continu creixement. Que tot el món sàpia el que feu, que els vostres col·lectius no estan parats, que les noves tecnologies no vos espanten. I que esteu disposats a treballar perquè tots sàpien les activitats que organitzeu”.

No va caure en sac foradat el discurs de l'alcalde. Durant la tercera setmana de maig Pilar Bosch (presidenta de Tyrius), Rosa Fernández (del Col·lectiu de Dones), Agustín Segundo (de la Unió Democràtica de Pensionistes) i Pedro Olmedo (d'ASVAT) ja han passat pel Departament de Comunicació carregats amb les seues càmeres de fotos i un muntó d'idees: la festa del davantal, el calendari d'activitats per a l'estiu, el menjar del patró o la setmana cultural són algunes de les propostes que ja s'han publicat, totes acompanyades de galeries de fotos i de notícies.

I açò no ha fet més que començar: Aitor ja treballa amb Cáritas Puçol i amb ADIS (l'Associació de Discapacitats de Puçol), que són els triats per a les pròximes mini webs. L'objectiu sempre el mateix: que tots tinguen la seua pròpia parcel·la en el portal municipal, començant per aquells que tradicionalment han tingut menys mitjans per a aparéixer en Internet.

336-presentacion_webs

 

27 Maig 2011
FaceBook  Twitter  

Altres