Tyrius celebra la Festa del davantal amb les seues millors gales

Tyrius celebra la Festa del davantal amb les seues millors gales

Les ames de casa Tyrius organitzen la Festa del davantal, una trobada en què estes dones del nostre poble lluïxen els seus millors davantals per a recuperar una antiga tradició de la Setmana Santa. A més ho fan en bona companyia i millor ambient, jugant a les cartes i al bingo, passejant per l'horta i inclús ballant.

El dijous 19 de maig l'associació d'ames de casa Tyrius va celebrar per quart any consecutiu la Festa del davantal, una iniciativa que conjuga tradició i bon ambient. Pilar Bosch, presidenta de Tyrius Puçol, comenta que “antigament les dones, amb el seu davantal més bonic, pujaven a la muntanya o anaven a la platja a menjar-se la mona de Pasqua. Així que perquè no es perda esta tradició nosaltres ens ajuntem també amb els nostres millors davantals i celebrem esta festa, encara que no ho fem en Setmana Santa, ja que en eixes dates és difícil reunir-se perquè les sòcies estem de vacacions”.

I el lloc en què es reunixen les ames de casa de Tyrius per a celebrar la festa és l'alqueria de Lola, una de les sòcies de Tyrius. Des de fa tres anys celebren allí esta jornada. Pilar explica que “el primer any vam fer la festa en La Costera, però des de fa tres anys la celebrem en l'alqueria de Lola, que està en l'horta de Puçol. Allí ens ajuntem per a jugar al dòmino, a les cartes, al bingo, passejar... i menjar-nos una bona paella, que va fer el marit d'una de les sòcies. Després, vam fer ball fins quasi les 19:00 hores. I tot això amb el nostre davantal més bonic”.

Enguany van participar més de 50 sòcies de Tyrius en la festa, una xifra que no està gens mal si tenim en compte el mal temps que va fer durant el dia de la celebració. “Va ser un dia magnífic. Ni tan sols el mal oratge el va poder espatlar. Ens ho vam passar molt bé i les sòcies es van anar molt contentes a casa. A més a més, enguany per a evitar desil·lusions no vam donar premi al millor davantal, perquè sempre hi ha gent que es queda un poc despagada si no guanya. A la que sí li vam donar un regal va ser a Lola, per posar un any més la seua alqueria a disposició de totes les sòcies”, afirma la presidenta de les ames de casa.

La pròxima activitat de Tyrius serà el dimarts 26 de maig, quan les ames de casa viatgen fins al poble d'Albarracín, a Terol. I el 9 de juny el seu destí serà Alacant. Després d'estiu disfrutaran d'una viatge de huit dies per Extremadura. A més, al juny celebraran una exposició amb motiu de la fi de curs dels seus tallers de boixets, esmalt, tall i confecció, pintura, punt de creu i tul.

Ja siga amb el davantal posat o sense ell, les ames de casa Tyrius no paren. I tu? T'atrevixes a posar-te el davantal i viatjar amb elles o participar en els seus tallers i activitats?

Informa: Miguel Crespo

354-delantal_tyrius-2

 

24 Maig 2011
FaceBook  Twitter  

Altres