A la setmana cultural de la Unió Democràtica de Pensionsites s'apunta fins a la Guàrdia Civil

A la setmana cultural de la Unió Democràtica de Pensionsites s'apunta fins a la Guàrdia Civil

Del 23 de maig al 2 de juny, la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP) celebra la seua primera setmana cultural, en la que es donen la mà les activitats esportives, els jocs de taula, el cine, les celebracions religioses, l'imprescindible dinar i, amb tant de rebombori, és normal que acabe fentse una volta per ella fins a la mateixa Guàrdia Civil.

Fins hui era normal que la UDP finalitzara el curs regular amb un dinar de germandat, abans de disfrutar de les vacacions d'estiu. Però enguany este col·lectiu de la tercera edat està més animat que mai i ha apostat per disfrutar d'una setmana completa d'activitats que, com en alguns grans magatzems, en realitat dura… onze dies.

I com si d'uns grans magatzems es tractara, l'oferta és àmplia i variada, amb esports, jocs, menjars, cine i fins presència de les forces de seguretat que, això sí, no aniran a posar orde sinó a ajudar a fer que els iaios se senten cada vegada més segurs, sobretot quan abandonen la seua zona d'influència habitual i es desplacen a territoris menys quotidians.

Va ser el tinent de la Guàrdia Civil de Puçol el que ens va oferir xarrades, cursets o qualsevol tipus d'assessorament per a la tercera edat”, recorda Agustín Segundo, president de la UDP. “Així que li hem arreplegat el guant i per a esta primera setmana cultural ens ha garantit la presència d'un expert de la central de València, que ens va a explicar les mesures bàsiques a tindre en compte per a anar al mercat, per a obrir la porta de casa a distints servicis tècnics o per a distingir les ofertes amb engany”.

Una gran ocasió perquè els iaios aprenguen coses noves -una cosa que el president no deixa d'agrair una vegada i una altra als cossos de seguretat-, però també un gran exemple del treball d'integració en la vida quotidiana de Puçol que s'està duent a terme des del quarter de la Guàrdia Civil. La xarrada serà el 26 de maig, a les 18:30 hores, encara que falta confirmar si serà en el Sindicat Agrícola o en l'Espai Social dels Majors… i és que no revelar on estarà un ja és una mesura de seguretat.

El que no oferix cap dubte serà el torneig de petanca, que serà familiar, amistós, però amb les ganes de guanyar de sempre: del 23 al 25 de maig, de 16 a 20 hores, en les pistes del Poliesportiu Municipal. Una aposta per l'esport obligada, perquè si hi ha una activitat per a fer exercici de peu esta és sens dubte la petanca…

Però si es tracta d'estar assentat, el dòmino i el parxís no tenen rival. D'ací que els dies 27 i 30 de maig haja partides fins a esgotar-se (si és que un pensionista pot cansar-se de posar fitxes o menejar el gobelet): tres hores diàries, a la vesprada, en l'Espai Social dels Majors, aprofitant per a fer jornades de convivència sobre la taula… això sí, sense armar massa soroll, perquè només a uns metres sempre hi ha empedreïts veterans assentats enfront de la televisió, no en va en eixes dates es televisen les corregudes de Sant Isidre.

Encara que si es tracta de disfrutar assentats, millor fer-ho enfront d'una pantalla gran, i eixa oportunitat la tindran el 31 de maig, a les 18 hores, en l'Espai Social La Barraca, amb la projecció d'una pel·lícula sorpresa de què no podem desvelar el seu títol, encara que sí les dos condicions que el president ha posat per a triar-la: “no pot ser trist, que els majors ja no estem per a eixos trots, i ha de ser actual, que les pelis de Paco Martínez Sòria ja les hem vist totes en televisió”.

Per tant això actual, divertida i… amb final feliç.

Com també ho serà el final d'esta primera setmana cultural: el dia 2 de juny, a les 13 hores, la tradicional missa en la parròquia de Santa Marta. Al finalitzar, l'imprescindible dinar de germandat en el Restaurant Puzol, amb assistència de la major part dels socis de la Unió Democràtica de Pensionistes, que posaran així punt final a esta primera setmana que arriba en un moment en què l'associació aposta per la seua expansió a distints nivells.

A mitjan maig hem començat a tindre presència en Internet amb una mini web en el portal municipal (www.puçol.es), una cosa que ens permetrà tindre un major contacte amb els nostres socis i, sobretot, ens ajudarà a difondre tot el que fa la nostra associació”, assegura Agustín. “La web i la setmana cultural són proves evidents de què els pensionistes de Puçol estem en permanent moviment i no ens conformem de quedar-nos assentats. Per això volem que participen quants més veïns millor”.

I tu, ara que ja saps que estarà la Guàrdia Civil… t'apuntes?

346-presetacion_miniwebs-1

 

19 Maig 2011
FaceBook  Twitter  

Altres