El divendres 28 de gener els escolars de Puçol celebraran el Dia de la Pau

El divendres 28 de gener els escolars de Puçol celebraran el Dia de la Pau

 

Com cada any, els alumnes dels col·legis del nostre poble commemoraran el Dia de la Pau en acte públic. En esta ocasió, els escolars confeccionaran un mural on expressaran un desig comú de grans i xiquets: que la pau, en totes les parts del món, per fi siga una realitat.

El divendres 28 de gener els alumnes de 6t de primària dels col·legis de la nostra localitat participaran en el tradicional acte que organitza l'Ajuntament de Puçol amb motiu del Dia de la Pau. A més dels escolars, també estaran presents alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol i de La Milotxa.

La celebració del Dia de la Pau, com en anys anteriors, serà en la plaça de l'Ajuntament de Puçol. Primer es donarà lectura als manifestos que cada col·legi prepararà durant els dies previs en classe. A continuació, els alumnes confeccionaran un mural amb adhesius, que expressarà la voluntat de grans i petits que per fi la pau no sols siga un desig comú, sinó una realitat en tot el planeta. La commemoració del Dia de la Pau conclourà quan els xiquets es donen la mà, com mostra de fraternitat, i canten tots junts el seu desig de pau.

A més dels estudiants dels col·legis, de l'institut i de la participació de La Milotxa, l'acte comptarà amb la presència de l'alcalde del nostre municipi, José Vicente Martí, i de la regidora d'Educació, Estrella Carcasona. Com afirma Estrella Carcasona, “des de fa molts anys l'Ajuntament de Puçol celebra el Dia de la Pau i convida a participar a tots els col·legis de la localitat. És una iniciativa que no sols consistix en el propi acte públic, sinó que en classe els alumnes dels col·legis treballen valors com la convivència. La idea és que comprenguen i entenguen què és la pau i què és la guerra, que per desgràcia està present encara en molts països”.

Amb el Dia de la Pau l'ajuntament i els centres educatius del poble fomenten valors cívics, com la convivència i la solidaritat, entres els veïns més xicotets del nostre poble. D'esta forma els futurs ciutadans de Puçol deprenen a valorar la pau i a aportar el seu granet d'arena perquè en el futur siga en tot el món una realitat i no un desig.

Informa: Miguel Crespo

En el Dia de la Pau participen els col·legis públics, concertats i privats de Puçol

25 Gener 2011
FaceBook  Twitter  

Altres