El Centre d'Acollida inicia 2011 amb múltiples activitats per a fomentar la integració dels immigrants

El Centre d'Acollida inicia 2011 amb múltiples activitats per a fomentar la integració dels immigrants

Cursos d'informàtica, de mediació escolar, col·laboracions amb l'Escola de Nadal, un campionat de futbol sala, excursions a la muntanya, l'intercanvi gastronòmic... El Centre d'Acollida d'Immigrants comença l'any amb un ampli palmito d'activitats per a facilitar l'intercanvi i el coneixement mutu entre tots els veïns de Puçol.

El Centre d'Acollida d'Immigrants (CAI) de Puçol continua amb la seua àmplia oferta d'activitats per als seus residents i amb les col·laboracions amb altres entitats i associacions del el nostre poble. Este Nadal, un parell de residents del CAI van ser els encarregats de traslladar als Reis Mags les cartes dels alumnes de l'Escola de Nadal de l'Ajuntament de Puçol.

Irene Martí, responsable de les activitats per a residents del CAI, explica que “des de l'Escola de Nadal ens van sol·licitar col·laboració per a celebrar la vespra de Reis. Dos residents del centre es van disfressar de patges reials i es van encarregar d'arreplegar les cartes dels xiquets als Reis Mags. Després van repartir xocolatines entre els xicotets. Va ser una activitat molt bonica i els xiquets s'ho van passar molt bé”.

A més de la col·laboració amb l'Escola de Nadal, el Centre d'Acollida participa  actualment en dos projectes amb entitats del poble. Una és el curs de mediació escolar que es realitzarà des de gener a març en l'Institut d'Educació Secundària de Puçol. L'altra col·laboració és amb l'Escola Permanent d'Adults (EPA). El divendres 21 de gener comença un curs d'alfabetització informàtica, impartit en l'EPA pels educadors del centre. L'objectiu és que tant els alumnes de l'EPA com els residents del Centre d'Acollida prenguen contacte amb les noves tecnologies i adquirisquen coneixements bàsics per a ser capaços de manejar un ordinador, i per exemple buscar treball a través d'Internet.

Un altre dels plats forts del Centre d'Acollida és el tradicional Intercanvi Gastronòmic entre els residents i les associacions de Puçol, qu enguany es celebrarà el divendres 25 de febrer. A més de totes estes activitats i col·laboracions, el dissabte 22 i el diumenge 23 de gener els residents del CAI tenen dos noves cites. El dissabte es disputa la segona jornada del trofeu de futbol sala que organitza el centre i en el que participen huit equips. I el diumenge, després de la visita que van realitzar al desembre del 2010 al Paratge Natural Municipal de La Costera amb Acció Ecologista-Agró, els immigrants i els ecologistes ascendiran la cima del Monte Picaio, en una nova jornada de natura i mestissatge cultural.

Segons Irene, tant estes activitats com la resta d'iniciatives posades en marxa pel CAI “pretendre facilitar el coneixement entre la gent del poble i del centre. La idea és establir vincles i llaços per a afavorir situacions d'intercanvi i coneixement mutu”. Gràcies a totes estes propostes els nous veïns de Puçol cada vegada se senten més en el nostre poble com en la seua pròpia casa.

Informa: Miguel Crespo

Els nous veïns de Puçol cada vegada se senten més en el nostre poble com en la seua pròpia casa

 

23 Gener 2011
FaceBook  Twitter  

Altres