Els alumnes de l'institut aprenen a combatre la violència de gènere, l'acosament escolar i la integració social

Els alumnes de l'institut aprenen a combatre la violència de gènere, l'acosament escolar i la integració social

Fruit del conveni de col·laboració entre l'ajuntament i l'institut de Puçol, els estudiants realitzen un curs de mediació escolar que els ensenya a solucionar conflictes. A més a més gràcies a este taller, impartit pel Centre d'Acollida d'Immigrants, els jóvens aprenen a crear un ambient d'igualtat i solidaritat en les aules.

Des de finals de 2010, 60 alumnes de l'Institut d'Educació Secundària (IES) de Puçol participen voluntàriament en un curs de mediació escolar organitzat pel Centre d'Acollida d'Immigrants. Les sessions d'este taller se centren en l'explicació dels processos que han de seguir els estudiants per a resoldre els conflictes i en les habilitats que ha de desenvolupar un bon mediador. Gràcies a este curs, que consta de dotze hores teòriques, els estudiants completaràs fins a març la seua formació acadèmica amb l'aprenentatge de valors solidaris.

Pilar Millán, directora de l'IES Puçol, es mostra molt agraïda amb el Centre d'Acollida i afirma que “des de la direcció del centre estem molt satisfets amb la labor que desenvolupa Irene Martí, la treballadora del Centre d'Acollida, que impartix el curs de mediació. Les sessions estan aconseguint motivar els alumnes que s'han pres amb molt d'entusiasme i interés el taller. Els estudiants tenen moltes ganes de participar i estan disposats a col·laborar en totes les tasques relacionades amb la millora de la convivència”.   

Per la seua banda Vicent Horcas, director del Centre d'Acollida, destaca la importància d'este tipus de cursos, ja que “la mediació s'ha convertit en una ferramenta molt important. Cada vegada hi ha més gent de distintes cultures convivint en la nostra societat i la mediació és la millor manera per a evitar possibles conflictes. Per això, és molt interessant desenvolupar en l'àmbit escolar cursos com este que ens permeten construir una societat més cohesionada i més oberta, millorant així la convivència entre ciutadans de distintes cultures”.

Este taller de mediació cultural s'emmarca dins del conveni de col·laboració firmat per l'ajuntament i l'institut. A més, forma part  del Pla de Convivència i Mediació de l'IES Puçol. La directora indica que “la finalitat d'este pla és aglutinar a professors i alumnes voluntaris per a dinamitzar el centre a través d'una sèrie d'accions, com per exemple el curs de mediació escolar, que ens permeten mantindre un clima de convivència agradable en les aules. Este pla busca previndre l'aparició de conflictes i la intervenció en la resolució dels mateixos en cas de produir-se. També volem facilitar la incorporació dels nous alumnes de l'IES, combatre l'acosament escolar, atendre els alumnes amb carències en les habilitats socials, lluitar contra la violència de gènere, col·laborar amb els més desfavorits... En definitiva, el que volem és crear un ambient d'igualtat i solidaritat entre companys sense distingir a ningú per raons de raça, sexe, condició social...”.

Informa: Miguel Crespo

50-curso_mediacion-2

 

21 Gener 2011
FaceBook  Twitter  

Altres