La tercera edat i els immigrants aposten per una integració quotidiana en la vida de Puçol

La tercera edat i els immigrants aposten per una integració quotidiana en la vida de Puçol

Dos entitats locals demostren en el dia a dia que voler és poder: les visites entre la Residència de la Tercera Edat i el Centre d'Acollida d'Immigrants servixen per a afavorir una major cohesió social i integrar encara més als uns i els altres en el dia a dia de Puçol.

Ambdós compartixen plantejaments semblants: han de treballar en el dia a dia pels seus residents, però no volen romandre tancats, sense integrar-se amb els altres col·lectius socials. Així que tant el Centre d'Acollida d'Immigrants com la Residència de la Tercera Edat procuren organitzar periòdicament excursions per a conéixer i donar-se a conéixer.

Fa uns mesos, els iaios ja van visitar l'Oficina Amics, per a intentar comprendre millor en què consistix la seua labor d'integració social. Amb la represa del Centre d'Acollida al novembre, quedava pendent conéixer estes instal·lacions complementàries… i no han tardat a saciar la seua curiositat.

Sis residents, dos d'ells en cadira de rodes, junt amb una treballadora social, una educadora i un terapeuta es van acostar al centre per a conéixer el dia a dia d'aquells que treballen amb immigrants. En principi era una excursió més, però esta tenia un caràcter especial.

Van portar uns murals elaborats pels propis iaios de la residència”, assenyala Amparo Ferrer, tècnic de l'Oficina Amics. “La seua idea és que servisquen per a practicar l'idioma i, de pas, per a decorar espais del Centre d'Acollida, com el menjador”.

Una excursió, però amb un caràcter didàctic i amb afany d'ajudar. Indubtablement els iaios de la residència continuen demostrant que cada dia estan amb més ganes de fer coses i d'integrar-se en la vida quotidiana de la població. Tindran l'oportunitat de continuar la seua labor al Gener, quan els immigrants s'acosten a conéixer des de dins la residència.

Potser acaba de nàixer un altre tipus d'agermanaments a Puçol.

Indubtablement els iaios de la residència continuen demostrant que cada dia estan amb més ganes de fer coses i d'integrar-se en la vida quotidiana de la població 

30 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres