Els veterans de la petanca devoren el torneig de Nadal, el més saborós de l'any

Els veterans de la petanca devoren el torneig de Nadal, el més saborós de l'any

Els veterans membres del Club Esplai Mangraners ho tenen clar: els premis, si no són comestibles, no tenen interés. davall esta filosofia, van donar bona compta del Torneig de Nadal de petanca, que va finalitzar amb un suculent esmorzar en el que van participar tots els assistents.

Hi havia pernil (paletes, per a ser exactes), acompanyat de formatge (curat i fresc) i, com era d'esperar, tot això regat amb bon vi (de la terra i Rioja, segons el lloc que cada un ocupara en el podi).

I com havia de tot, tot es va repartir entre les quatre parelles que van disputar la final del torneig de Nadal, el dissabte 13 de novembre: “sí, és un poc prompte, però després fem tard per a justificar la subvenció anual que rebem de l'ajuntament”, assegura el seu president, Miguel Martínez. “A més, al desembre tenim molts compromisos familiars, així que com més prompte millor”.

Compromisos familiars és el que en l'argot d'estos il·lustres veterans equival a dir opípares menjars amb fills, néts i qui sap si també besnéts, una cosa per al que el seu estómac ja no està en les millors condicions. Convé dosificar l'esforç. Així que el torneig nadalenc, com més prompte, amb més ganes el prenen… en tots els sentits.

I ací estaven el mateix Miguel en companyia de Juan Serrano, amb el seu quart premi; per davant, Carlos Romero i Manuel Soriano, vencedors de la final de consolació; la parella formada per Andrés Martínez i Antonio Martínez va ocupar la segona plaça; i les millors viandes van ser per a Francisco Riaza i Antonio Solana… encara que això dels millors va ser només en el camp de joc, situat en el Poliesportiu Municipal.

Perquè a l'hora de la celebració no va haver-hi distincions: “vam reunir les provisions i vam donar bona compta d'elles entre tots”, recorda el secretari del club, Carlos Romero. “De fet, del poli ens en vam anar a un bar, per a finalitzar la matinal amb un bon café i una tertúlia, l'ideal per a reposar energies després de l'esforç”.

I és que les tècniques de recuperació de Guardiola o Mourinho poden estar molt bé per al futbol d'elit, però quan un arriba una certa edat i el seu esport favorit es practica amb tres boles, la millor recuperació comença amb una dieta “equilibrada”: un poquet de pernil, un glopet de vi i una cortadeta de formatge.

Com a bons veterans, els xics de la petanca romanen fidels a les tradicions i ja se sap el que diu el refrany: “a l'home se li conquista per l'estómac”. 

Petanca, l'esport més matiner del Nadal

24 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres