El dilluns 15 de novembre Puçol exposa la seua solidaritat internacional

El dilluns 15 de novembre Puçol exposa la seua solidaritat internacional

Durant 2010 Puçol ha invertit més de 60.000 euros en nou projectes d'ajuda al desenvolupament i cooperació internacional. El dilluns 15 els veïns de Puçol podrem vore els resultats d'estos projectes en Exp0'7: sembrem solidaritat, recollim justícia. Una exposició que vol incitar-nos a pensar globalment i actuar localment en la lluita contra les desigualtats.

Dilluns que ve 15 de novembre a les 19 hores en l'Espai Social La Barraca, Puçol inaugura la mostra de panells fotogràfics Exp0'7: sembrem solidaritat, recollim justícia. Esta exposició, que es celebra per tercer any consecutiu, ens informa de tots els projectes d'ajuda al desenvolupament i cooperació internacional als quals participa l'Ajuntament de Puçol. El nostre municipi destina un 0'7% del seu pressupost anual a subvencionar iniciatives solidàries de ONG's, que treballen en la construcció d'un món millor i més just.

Juanmi Gómez, mediador intercultural de l'Ajuntament de Puçol, explica que “l'objectiu d'esta exposició és fer vore a la ciutadania com resulta de necessària actualment la cooperació internacional amb els països més necessitats. Però també volem analitzar les raons d'esta situació, ja que la pobresa d'estos països es deu en gran manera a les relacions comercials injustes entre els països rics i pobres. Per això, primer volem sembrar solidaritat i a continuació arreplegar el seu fruit: justícia”.  

Per a combatre estes desigualtats Puçol ha col·laborat en un total de 9 projectes solidaris en la República Centre Sud-africana, Moçambic, Perú, Panamà, El Marroc, Algèria, Haití, Guatemala i el Sàhara. Gràcies als 60.500 euros destinats per l'ajuntament a ONG's, com per exemple Creu Roja, ASOM, ADIS o Projecte Àfrica, s'han pogut construir escoles públiques i assegurar una alimentació mínima de xiquets africans, formar laboralment discapacitats al Marroc, acollir en el nostre poble a xiquets sahrauís, oferir atenció integral a adults majors desemparats en fase terminal en Panamà o facilitar l'ajuda d'emergència a la població d'Haití després del terrible terratrémol que va assolar el país.

A més, després de l'experiència positiva de l'estiu passat a Panamà, l'Ajuntament de Puçol ha posat en marxa per segon any consecutiu el programa de vacacions solidàries. “Gràcies a esta iniciativa quatre jóvens de la nostra localitat s'han desplaçat este estiu a Guatemala, on han col·laborat amb els missioners combonians en el projecte Llavor Maia dirigit a les comunitats llauradores del nord de Guatemala”, comenta el mediador intercultural.

Per a participar en estes vacacions solidàries, els voluntaris prèviament van dur a terme 125 hores de tasques de suport al desenvolupament col·lectiu de persones amb discapacitat i les seues famílies a Puçol. Així que si l'estiu que ve estàs interessat a dedicar les teues vacacions a construir un món millor i més just, pots contactar amb José Luis Gómez, tècnic municipal de Joventut, en el telèfon 650 858 151 o en el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. per a que t'indique els passos que has de seguir en el teu viatge cap a la solidaritat.

Fins llavors, pots començar el dilluns 15 a recórrer els primers metres del teu camí cap a un món més just y solidari visitant Exp0'7: sembrem solidaritat, recollim justícia. A més d'exhibir tots estos projectes amb els quals col·labora l'Ajuntament de Puçol, es presentarà un estudi realitzat en el nostre municipi sobre les necessitats dels immigrants i les propostes de treball per a satisfer-les. Finalment, l'acte inaugural conclourà amb la presentació d'una exposició sobre consum responsable de la ONG de solidaritat internacional SETEM.

Exp0'7: sembrem solidaritat, recollim justícia estarà oberta al públic fins al pròxim 19 de novembre. “A partir del dia 22 esta mostra sobre solidaritat, ajuda al desenvolupament i cooperació internacional es traslladarà a la biblioteca de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol. Els alumnes de l'institut realitzaran visites guiades per a fomentar així entre els nostres jóvens la solidaritat, el voluntariat, el comerç just, la justícia...”, assenyala Juanmi.

Igualment, durant la primera setmana de l'exposició en l'Espai Social La Barraca s'organitzaran també activitats dirigides als alumnes dels centres educatius de la població, així com als estudiants de l'Escola Permanent d'Adults (EPA), els menors del Centre de DIA i els participants en els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

Juanmi Gómez també convida "a tots els veïns de Puçol a visitar l'Exp0'7, on a més d'informar dels projectes de cooperació internacional amb els quals col·labora l'ajuntament, volem demostrar que des del nostre poble podem ajudar als més necessitats i lluitar contra les desigualtats amb accions  senzilles, com per exemple el comerç just o el consum responsable, o implicar-nos un poc més en projectes solidaris com el Centre d'Acollida d'Immigrants o l'Oficina AMICS (Acollir Mediar Integrar Conviure Sensibilitzar) i ajudar-los en el seu treball d'adaptació dels nous ciutadans. La idea és que els ciutadans de Puçol pensen globalment i actuen localment per a construir un món millor i més just”.

Informa: Miguel Crespo

 

Projecte de cooperació en Guatemala

11 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres