El Centre d'Acollida d'Immigrants aplega al 100% d’ocupació en la seua primera setmana

El Centre d'Acollida d'Immigrants aplega al 100% d’ocupació en la seua primera setmana

El dimecres 3 de novembre el Centre d'Acollida d'Immigrants obria les seues portes. En a penes cinc dies els seus 38 llits buits  han sigut ocupats pels somnis i il·lusions dels temporers que han vingut a la recerca de treball i una vida millor a Puçol. Una vegada més, el nostre poble demostra el seu compromís per a que ningú no se senta estranger.

En menys d'una setmana, el Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol ja està ple. Davall el seu sostre conviuen 38 treballadors estrangers que busquen faena en el nostre municipi o en els pobles veïns durant la temporada de la taronja. Els residents procedixen majoritàriament de països del nord d'Àfrica, com El Marroc, i també de l'est d'Europa, però a més alguns han recorregut un llarg viatge a la recerca d'una vida millor des de l'Àfrica subsahariana. Vinguen d'on vinguen, el seu objectiu és el mateix: trobar un treball que els permeta viure dignament.

Vicent Horcas López, director del Centre d'Acollida, comenta que “vam obrir les portes el dimecres 3 de novembre i el diumenge 7 ja teníem els 38 llits ocupats, nou d'ells per temporers que ens han enviat des del Centre d'Acollida d'Immigrants de València. A més, tenim també dos persones en llista d'espera”.

Respecte al perfil del resident del centre, Vicente Horcas explica que “es tracta de barons, molts d'ells magribins, que actualment no disposen ni de prestació per desocupació ni de cap altre tipus d'ajuda i que estan buscant treball principalment en la taronja, encara que també n'hi ha amb experiència en altres ocupacions. Per exemple, enguany tenim alguns residents amb experiència en el transport de mercaderies i amb els carnets de conduir homologats per la Unió Europea”.

Mentre busquen faena, els residents del Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol ja han iniciat les activitats d'integració social en la nostra localitat. Unes activitats, organitzades des del centre, i que busquen fomentar la convivència i la interculturalitat. El divendres els inmigrants van assistir a la inauguració de l'Espai Jove de Puçol i en breu iniciaran les classes de castellà i informàtica, orientades a facilitar la seua inserció laboral.

Des de 1993 el Centre d'Acollida d'Immigrants acull els  temporers que acudixen a treballar en la temporada de la taronja. Per només 3 euros al dia, estos treballadors disposen d'allotjament, dutxa, informació i formació.

Pràcticament no hi ha cap iniciativa semblant en tota la Comunitat Valenciana. Per això, este centre s'ha convertit en una referència d'integració i solidaritat entre immigrants i veïns, un punt de trobada per a la interculturalitat i per a la construcció d'un poble on ningú no se senta estranger.

Informa: Miguel Crespo 

Vicent Horcas en els llavadors del centre d'acollida

11 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres