Economia per a immigrants en els temps de crisi: per damunt de tot està el ser humà

Economia per a immigrants en els temps de crisi: per damunt de tot està el ser humà

Un total de 40 dones immigrants participen en un taller ocupacional per a aprendre com obrir un negoci o com estalviar en la llar. El curs suposa un nou exemple de gratificant convivència i aprenentatge mutu, amb el que el nostre poble demostra que, a pesar de les diferències i la crisi, “per damunt de tot, està el ser humà”.

El dimarts 26 d'octubre concloïa el Programa de Sensibilització de la Dona Immigrant, celebrat des del 21 de setembre en l'Espai Social Martínez Coll. Gràcies a este taller ocupacional, subvencionat pel Ministeri de Treball i organitzat per l'Ajuntament de Puçol i l'oficina AMICS, unes 40 dones de distints països han rebut 30 hores de formació en economia domèstica i conceptes bàsics de gestió empresarial.

Com explica Amparo Ferrer, tècnic d'AMICS, “l'objectiu del curs era ajudar estes dones a què milloraren l'organització de l'economia de les seues cases, ja que els recursos que tenen són limitats, i a més ensenyar-los els passos bàsics per a instal·lar un negoci”. I és que la crisi econòmica ens afecta tots per igual, però especialment als que menys tenen.

Amparo també destaca que “el curs ha tingut una participació molt important, ja que s'han animat moltes dones, cosa que abans no passava, i a més hi ha hagut molt bon enteniment entre totes les alumnes, que han compartit una gran quantitat d'experiències. Un dels secrets de l'èxit d'este taller ha sigut la participació de Nihal, la nostra mediadora intercultural”.

En este mateix sentit, la tècnic de l'oficina AMICS comenta que “el taller li ha agradat molt a les alumnes, que s'han mostrat molt agraïdes. Ara esperem que també participen en altres cursos, com per exemple els de l'Escola Permanent d'Adults (EPA). És important que milloren els seus coneixements del castellà i les seues habilitats socials, perquè molts dels obstacles amb què es troben estes dones estan relacionats amb l'idioma”.

Per a combatre estos obstacles i fomentar la integració i l'acceptació social de les immigrants, AMICS i l'Ajuntament de Puçol ja preparen un altre taller, anomenat Volem protagonisme. El curs, que es realitzarà també en l'Espai Social Martínez Coll, comença el dimarts 2 de novembre, acaba el dia 26 i té una duració de 30 hores. Igual que en l'altre taller ocupacional, les alumnes disposen d'un servei de ludoteca on deixar els seus fills més xicotets, que encara no estan en edat d'escolarització, i poder assistir així a les classes.

Durant l'entrega dels diplomes a les alumnes del Programa de Sensibilització de la Dona Immigrant, José Vicente Martí, alcalde de Puçol, va afirmar que “estos cursos ens enriquixen a tots. Vosaltres aporteu les vostres tradicions i costums, però ha d'haver-hi reciprocitat i heu d'assimilar també la nostra cultura. La integració és comunicació”.

A més, el primer edil va mostrar la seua esperança que “la convivència que hi ha hagut entre estes quatre parets siga el símbol de la convivència en tot el poble: ha d'haver-hi relació i col·laboració entre tots els veïns perquè per damunt de tot està el ser humà”.

Informa: Miguel Crespo

Entrega dels diplomes a les alumnes del Programa de Sensibilització de la Dona Immigrant

28 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres