Són pensionistes, demòcrates, estan més units que mai i, a més, són solidaris

Són pensionistes, demòcrates, estan més units que mai i, a més, són solidaris

La UDP (Unió Democràtica de Pensionistes) està formada per més d'un milió i mig de socis a Espanya. Entre els seus bons costums inclou les reunions assídues amb caràcter comarcal, per a conéixer de primera mà les propostes de cada poble. L'assemblea de l'Horta Nord d'octubre va ser a Puçol i va plantejar un gran repte: crear un grup de voluntariat de persones majors.

Del 26 al 30 d'octubre se celebra a Moncada la Trobada Comarcal de la UDP, en la que els socis arribats de tots els pobles de la comarca podran disfrutar de jocs de taula, petanca, exhibicions de gimnàstica, obres de teatre, l'actuació de la Coral de Moncada i un dinar amb l'entrega de premis de totes les activitats realitzades.

Però una trobada d'este tipus no s'organitza de la nit al dia. Per això, per a organitzar els últims flocs, s'han reunit el 15 d'octubre en la Casa de Cultura de Puçol. Com en totes les juntes, hi ha hagut dos representants de cada poble, el president i un portaveu local. L'objectiu és que tots els pobles estiguen perfectament informats de cada activitat que s'organitza i per a això és imprescindible el treball quotidià.

Sou un exemple de treball i de participació, sens dubte”, va assegurar l'alcalde José Vicente Martí en el discurs de recepció a la junta comarcal. “El treball quotidià de la Unió Democràtica de Pensionistes és un exemple de participació i la demostració que la tercera edat dels nostres pobles està en plena forma”.

Probablement l'alcalde no sabia com eren de precises les seues paraules, sobretot si tenim en compte els temes que es van tractar a llarg del matí, perquè l'organització de la Trobada Comarcal de l'Horta Nord era el tema estrela del dia, però la UDP és molt més que viatges, sopars i campionats de petanca.

Som una organització amb un milió i mig d'afiliats a Espanya, la qual cosa ens permet tindre entre altres coses nostre propi servei jurídic”, explica amb gran satisfacció Agustín Segundo, el president de la UDP a Puçol. “A més, estem treballant perquè es veja que la tercera edat no és només una època per a divertir-se i viatjar: estem creant un grup de voluntariat de persones majors per a ajudar a altres majors i a Puçol el grup està pràcticament constituït”.

No es tracta d'ajudar a malalts, sinó d'acompanyar, de compartir el temps amb veïns que, a més de majors, estan sols o necessiten ajuda. La idea ha quallat ràpidament, perquè a la Comunitat Valenciana ja hi ha 1.200 voluntaris de la UDP i a Puçol el col·lectiu pretén començar a funcionar immediatament després de la Trobada Comarcal de Moncada.

I si algun veu molt complicada esta labor solidària, sempre pot apostar per altres camps, com la cultura. Agustín destaca també l'avançat estat d'un nou projecte, el cor comarcal de majors: “ja estem assajant els divendres a Rafelbunyol, davall la supervisió del professor Albert Zobada, i tenim sis socis de Puçol que estan acudint als assajos. La nostra intenció és que el cor comarcal es puga presentar en públic abans de Nadal”.

Cors i solidaritat, dos noves apostes de la UDP, un col·lectiu de iaios que demostren estar més jóvens i en millor forma que mai. Potser en això tinga alguna cosa a veure una programació no exempta de bones dosis d'oci, com el viatge a Benidorm realitzat del 3 al 7 d'octubre, o les llargues escapades d'una setmaneta sense haver de cuidar els néts, “escapades que en 2011 seran a Cantàbria i Astúries, perquè almenys un viatge a l'any fem”, finalitza el president.

Sense oblidar la nutrició, clar. Fins a fi d'any també hi haurà sopars i berenars, una cosa habitual en el menú de qualsevol associació de jubilats o pensionistes. En el cas de la UDP, el berenar de Nadal serà el 16 de desembre en l'Espai Social dels Majors de Puçol i, quant a la Nit de cap d'Any, no podem avançar moltes dades, però eixa nit, sens dubte, els seus fills hauran de fer-se càrrec dels seus propis fills… perquè eixa vetlada els incansables socis de la UDP no estaran per a  cuidar néts. Quasi segur. 

Assemblea comarcal de la UDP a Puçol

Més fotos de la notícia

26 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres