Els veïns de Puçol voten quins projectes realitzar amb els dos milions del Plan-E

Els veïns de Puçol voten quins projectes realitzar amb els dos milions del Plan-E

Amb la publicació del segon Plan-E del govern central, que destina 1.998.000 euros a Puçol, s'obri la porta a distints projectes no necessàriament urbanístics. L'Ajuntament de Puçol ha obert també este pla a la participació de tots, per mitjà d'una enquesta en la pàgina web municipal, perquè siguen els veïns els que proposen els projectes més necessaris.

 

El 29 de desembre del 2008, els quatre grups polítics municipals (PSOE, Acord d'esquerres, Partit Popular i Pavalur) van elegir per unanimitat les obres que s'anaven a realitzar amb el Fons Estatal d'Inversió Local, més conegut com a Plan-E, promogut pel govern central per a combatre la desocupació en els distints municipis de l'estat espanyol.

Els projectes elegits van ser l'Espai Jove (les obres dels quals finalitzaran la pròxima primavera), el pont sobre el Barranc Pasqual per a accedir a les urbanitzacions (previst per a principis de 2010), els vestidors de la Piscina municipal (el pròxim mes de desembre), les pistes de pàdel en el Poliesportiu municipal (inaugurades al setembre) i les obres de reposició de les voreres en distintes zones del nucli antic (finalitzades el passat estiu).

"En total 3.200.000 euros va destinar el govern central a Puçol per mitjà del Pla Zapatero", explica l'alcalde, José Vicente Martí"Però ara, sorgix un nou pla, per mitjà del qual ens correspon a Puçol quasi dos milions d'euros, i volem que siguen els veïns els que ens suggerisquen quins projectes consideren més urgents per a escometre".

Una enquesta, a la que es pot accedir des de la portada de la web municipal (www.puçol.es), permetrà als veïns de la població votar els dos projectes que consideren més necessaris hui en dia. El termini per a participar en l'enquesta està obert des del 9 al 19 de novembre i l'únic requisit que han d'omplir els veïns és identificar-se amb una adreça de correu electrònic, la qual cosa permetrà a més enviar-los a finals de novembre els resultats de l'enquesta.

A diferència del primer Plan-E, en el que totes les actuacions van ser encaminades a temes urbanístics i construcció d'infraestructures, esta nova proposta se centra en la creació d'ocupació però davall una perspectiva d'economia sostenible, amb projectes que estiguen vinculats a les noves tecnologies, estalvi energètic, energies renovables, adequació d'espais socials i educatius i prestació de servicis socials.

Per a l'alcalde, esta enquesta és un gran exemple de participació ciutadana, "amb l'objectiu que entre tots triem quins projectes són més necessaris per al nostre municipi. Vos donem les gràcies per la vostra aportació, que resultarà valuosa per a construir el futur del nostre poble".

 

08 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres