El catedràtic Jordi Garcés es convertix en el segon Fill Predilecte de la Vila de Puçol

El catedràtic Jordi Garcés es convertix en el segon Fill Predilecte de la Vila de Puçol

El divendres 22 de gener, l'Ajuntament de Puçol concedix el títol de Fill Predilecte de la Vila a Jordi Garcés Ferrer, per la seua excel•lent trajectòria i per la seua recent distinció com a Doctor Honoris Causa de la Universitat de San Pedro de Chimbote a Perú. És la segona vegada en la seua història que concedix este títol, l'anterior va ser el futbolista Pepe Claramunt.

 

Després de la seua aprovació oficial en el ple del 28 de novembre del 2009, divendres que ve 22 de gener, a las 19'30 hores, en el saló de plens de l'ajuntament, es realitzarà l'acte oficial de concessió del títol de Fill Predilecte al catedràtic de la Universitat Politècnica de València Jordi Garcés.

Diplomat en Criminologia per la pròpia UPV en 1981, universitat en què també es va llicenciar en Filosofia i Ciències de l'Educació en 1982, doctorat en Psicologia en 1985, diplomat per la Universitat d'Alacant en Treball Social en 1992, doctorat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Granada en 2003 i, finalment, Doctor Honoris Causa per la Universitat de San Pedro de Chimbote (Perú) el 5 d'octubre del 2009, estos són alguns dels mèrits que acumula Jordi Garcés en la seua impressionant trajectòria professional.

"No és molt habitual nomenar un Fill Predilecte de la població, de fet fins ara només s'havia realitzat este nomenament a Pepe Claramunt, futbolista del València i de la Selecció espanyola", explica la instructora del tràmit, Lola Sánchez. "Però després del seu nomenament com a Doctor Honoris Causa és evident que havíem de reconéixer també la seua trajectòria, sobretot en l'àmbit social i educatiu: no volem sumar-nos al vell tòpic que afirma que ningú és profeta en la seua terra".

Incansable investigador, Garcés ha participat en 31 projectes d'I+D, ha realitzat 126 publicacions, en 42 ocasions ha treballat en contractes d'I+D amb administracions públiques, ha impartit conferències en 139 congressos, ha dirigit 2 tesis doctorals, pertany a 15 comités internacionals i hui en dia és Doctor Honoris Causa, cima fins ara d'una trajectòria que va començar en 1982 treballant com a psicòleg precisament per a l'Ajuntament de Puçol, on ara torna per a ser nomenat Fill Predilecte de la població.

L'acte oficial comptarà amb l'assistència de la corporació municipal, representants de la Universitat de València, l'exfutbolista Pepe Claramunt i distints col·lectius i associacions de la població, que s'han sumat a l'esdeveniment.

 

18 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres