La policia deprén com compatibilitzar l'oci dels turistes amb el descans dels residents

La policia deprén com compatibilitzar l'oci dels turistes amb el descans dels residents

De l'11 al 15 de gener, en la Prefectura de Policia Local de Puçol, un total de 35 agents i oficials de tota la Comunitat Valenciana es formen en la difícil tasca d'oferir un servici de qualitat en les platges, sobretot a l'estiu, quan confluïxen els interessos de què busquen diversió amb què aspiren a descansar.

 

Per a la majoria dels pobles costers del Mediterrani el turisme és una important font d'ingressos, d'ací que es multipliquen les campanyes i servicis destinats a atraure turistes, sobretot en època estiuenca.

Però este augment de població implica també més problemes per a la seguretat ciutadana, d'ací que calga buscar les millors fórmules per a donar servei a tots els tipus de públic que es donen cita a l'estiu en la platja: els que busquen com més diversió millor i els que, al contrari, aspiren al major descans possible.

Amb este objectiu en ment, dos oficials de la Policia Local de Sagunt, l'intendent principal Juan Ramón Arnal i l'oficial Raúl Morales, van oferir una proposta de curs formatiu a l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVSP) qui, a causa de la gran demanda que ha tingut, l'ha posat en marxa de l'11 al 15 de gener, totes les vesprades, en la sala de formació de la Prefectura de Policia Local de Puçol.

"El nostre enfocament és distint perquè Raúl és sociòleg i jo sóc psicòleg", explica Juan Ramón Arnal. "D'ací que treballem no sols els aspectes legals, sinó també tot tipus d'implicacions que hem anat descobrint a través dels cursos que venim impartint en els doctorats de trànsit i seguretat vial".

L'interés de la proposta està fora de tot dubte, ja que entre els 35 assistents, tant agents com oficials, es troben representants de les tres províncies, des de Penyscola a Montarverner, passant per Almassora, Canet d'en Berenguer, Sagunt, La Pobla de Farnals, Massalfassar, Meliana, Alboraia, València i, per descomptat, Puçol.

La presentació del curs va anar a càrrec de l'intendent cap de Puçol, Vicente Giménez, i del regidor de Seguretat Ciutadana, Ángel Sánchez, el qual va destacar l'important paper que ha de jugar la nova Prefectura, no sols en l'àmbit de la seguretat, sinó també de la formació: "va començar a funcionar a mitjan novembre i ja tenim el primer curs en este modern i funcional edifici, però no volem que la formació vaja dirigida només als nostres policies, sinó també als d'altres pobles i, sobretot, que els alumnes de Puçol reben cursos de seguretat vial de forma quotidiana en estes instal·lacions".

La clausura del curs, el divendres 15 a la vesprada, comptarà amb l'assistència de distintes autoritats que seran les encarregades de realitzar l'entrega de diplomes.

11 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres