Destilerías Pla, Spause, Sanlucar group i Valenciana de Acuicultura, premis DeMostra 2009

Destilerías Pla, Spause, Sanlucar group i Valenciana de Acuicultura, premis DeMostra 2009

El divendres 29 de maig, en el Sindicat Agrícola, es va celebrar l'entrega dels premis DeMostra, creats enguany per l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP) per a reconéixer la trajectòria de distintes empreses de la població en temes com a imatge comercial, interés mediambiental, trajectòria empresarial i suport social.

"En èpoques de crisi cal agusar l'enginy per a incentivar el consum. Però no sols en els mals moments cal pensar en el comerç local, també quan les coses van bé i el treball es realitza de forma exemplar". Així de rotund es mostrava José Olmos, regidor de Comerç, quan explicava les raons per les que l'Ajuntament de Puçol ha recolzat la instauració dels premis DeMostra, creats per ACEP per a promocionar la labor d'alguns dels seus socis més significatius.

Els premis naixen en el marc de la segona Fira comercial i industrial, Puçol deMostra, celebrada del 29 al 31 de maig en el Passeig de la Constitució i la Plaça del País Valencià. I naixen amb vocació de futur, amb l'afany d'ajudar a consolidar una imatge de serietat, eficàcia i respecte entre les empreses i indústries que formen part d'ACEP.

L'acte d'entrega d'esta primera edició es va celebrar el divendres 29 en el Sindicat Agrícola. A més del president de l'associació i distints membres de la junta directiva, els encarregats d'entregar els guardons van ser el regidor José Olmos, l'alcalde Mariano Sanchis i el secretari autonòmic d'indústria, Matías Pérez Such.

Amb el suport d'una projecció que arreplegava fotos dels cinc finalistes en cada categoria, el primer a entregar-se va ser el premi DeMostra a la trajectòria comercial i empresarial. Hotels Alba, l'empresa de remolcs Tisvol, electrodomèstics Casa Fernández, el Centre de benestar Kodama i Destilerías Pla eren els nominats, sent esta última l'empresa que es va alçar amb un guardó que és un reconeixement a tota una vida dedicada a la fabricació de licors a la manera antiga i, al mateix temps, un elogi a "la conservació exemplar del seu patrimoni històric".

En el costat contrari, el més modern, l'últim en disseny, es trobaven els cinc nominats al premi a la imatge comercial: l'empresa de disseny Phi design, el centre de massatges Spause, la perruqueria Vicente Salvador, la cafeteria Café crem i la botiga de roba i sabates Aroma de naranja. Finalment, el premi va ser per a Spause, "pel disseny i ambient acollidor de les seues instal·lacions i el refinament de la imatge corporativa de la seua pàgina web".

Encara que assentades en distints camps empresarials, cinc empreses han destacat enguany pel seu suport social materialitzat en distints projectes internacionals: Zentrotai, Sanlúcar group, José Manuel Peluqueros, Ludoteca Pinturetes i el Centre d'estudis AYA 2013. Finalment, el guardó va recaure en l'empresa d'exportació de fruites i verdures Sanlúcar group, "per la seua col·laboració desinteressada en causes socials a Sud-amèrica".

A l'últim premi de la vesprada, centrat a valorar l'interés mediambiental, optaven Refrigeracions Balaguer, la gestora de l'ecoparc Girsa, el gimnàs VJR-Gym i Valenciana d'Acuicultura, l'emblemàtica empresa líder en el sector de la cria d'anguiles en captivitat, que es va alçar amb el premi DeMostra "per la seua col·laboració amb Aktúa per a la realització d'una ecoauditoría que desemboque en bones pràctiques ambientals".

I fins ací els premis oficials, encara que va haver-hi un fora del guió, un premi que s'havia portat tan en secret que ni el propi protagonista va poder acudir a arreplegar-lo perquè es trobava treballant a València en eixos moments: es tracta del premi especial per al fotògraf Vicente Gigante, que ha sigut president de l'Associació de Comerciants i Empresaris més d'una dècada. En la seua absència, va ser la seua dona, Mª Jesús, l'encarregada d'arreplegar l'original figura de vidre dissenyada per Rosa Luz, una peça artesanal, amb un disseny innovador i elaborada a mà, pel que cada exemplar és únic... com les pròpies empreses premiades: úniques en la seua categoria.

02 Juny 2009
FaceBook  Twitter  

Altres