Una moció del PSOE recolzada per Esquerra Unida posa en perill les festes de Puçol

Una moció del PSOE recolzada per Esquerra Unida posa en perill les festes de Puçol

En el ple ordinari del dilluns 27 d'abril, el PSOE va presentar una moció, abonada únicament per Esquerra Unida, en la que es disminuïa la partida de festes en 58.000 euros, més de la mitat d'allò que s'ha pressupostat per a enguany, la qual cosa fa perillar seriosament la celebració en el pròxim mes de setembre de les festes populars i patronals.

En el primer semestre, la Taxa de fem per als veïns de Puçol ha tingut un cost de 15'92 euros. Una vegada vist el preu final establit por la Mancomunitat de l'Horta Nord, per al segon semestre ha calgut modificar eixa taxa, adaptant-la al preu real, el que suposa que el cost del servicio será de 20'60 euros. Esta pujada suposa un total de 58.000 euros.

La intenció de l'equip de govern era cobrar únicament l'increment real que la Mancomunitat passa a cada u dels ajuntaments. No obstant, el que el PSOE i Esquerra Unida pretenen és que eixe cost siga assumit directament pel pressupost municipal, concretament de la partida de Festes, quan el pressupost per a enguany precisament va ser aprovat el passat 10 de març.

En el dit pressupost, la partida per a les Festes populars i patronals és de 100.000 euros, el que suposa un terç menys que la quantitat assignada en l'últim pressupost aprovat, en 2007, quan la partida per a festes era de 150.000 euros.

La moció proposada ara pel PSOE i Esquerra Unida implica reduir 58.000 euros, el que suposa més de la mitat de la partida, i això quan ja s'han contret alguns compromisos i, a més, els actes festius en alguns casos ja estan molt prop.

Amb 42.000 euros en la partida és pràcticament impossible dur a terme la programació prevista, tant en les Festes populars i patronals, com en les festes dels distints barris i els festejos taurins repartits durant el segon semestre per tota la població, i tot això quan ja s'han posat en marxa la programació de Sant Joan i les activitats festives de l'estiu.

28 abril 2009
FaceBook  Twitter  

Altres