L'Ajuntament de Puçol en les jornades de Castelló contra el traçat de l'AVE

L'Ajuntament de Puçol en les jornades de Castelló contra el traçat de l'AVE

L'alcalde Mariano Sanchis, el regidor d'Urbanisme Juan Enrique Claramunt, i dos regidors d'Esquerra Unida, Juan Manuel Busto i Enrique Donate, han assistit com a representants de l'Ajuntament de Puçol a la Mesa de treball i reflexió entre els ajuntaments de La Plana i la plataforma “La Plana sense més muralles”, sobre el traçat de l'AVE i el Corredor Mediterrani d'Infraestructures i Servicis.
L'alcalde de Puçol i els distints regidors van tindre una participació activa en la mesa de treball, exposant la seua experiència i el seu punt de vista sobre un traçat de l'AVE que no els convenç al seu pas por la comarca de L'Horta Nord. Al costat d'ells, van compartir mesa i debat els alcaldes de les deu poblacions de la comarca de La Plana afectades per l'AVE: Almenara, Alqueríes, Betxí, Borriana, Castelló, La Llosa, Moncofa, Nules, La Vall d'Uixó i Xilxes.

"La majoria d'estes poblacions tenen unes problemàtiques semblants a les de la nostra comarca", explica Mariano Sanchis"Com el pas prop de les poblacions i que en molts trams discorre en talús, el que crea una nova barrera per als veïns".

Entre les conclusions que es van obtindre, destaquen que l'actual traçat pot tindre conseqüències irreversibles per al desenrotllament socioeconòmic de la zona, al mateix temps que genera problemes mediambientals i afecta a la qualitat de vida de l'actual i de les generacions futures.

Mariano Sanchis, a més, es va oferir a organitzar una reunió conjunta entre alcaldes de les comarques de  La Plana, Camp de Morvedre y L'Horta Nord per a estudiar el traçat de l'AVE per les distintes poblacions de les tres comarques afectades i buscar alternatives conjuntes, "perquè estem parlant d'un traçat que no satisfà els habitants de la zona".

14 abril 2009
FaceBook  Twitter  

Altres