Mislata, Paiporta i Puçol firmen per una administració més còmoda per als seus veïns

Mislata, Paiporta i Puçol firmen per una administració més còmoda per als seus veïns

En el matí del divendres 6 de febrer, els alcaldes Vicente Ibor (Paiporta), Manuel Corredera (Mislata) i Mariano Sanchis (Puçol) han firmat un conveni per a accedir conjuntament a una subvenció de 260.000 euros del Ministeri d'Indústria, que anirà destinada a la modernització dels servicis municipals, permetent que els veïns puguen realitzar des de la seua pròpia casa qualsevol gestió amb el seu ajuntament.

Està sent una carrera de fons, però el resultat comença a vore's. Amb la firma del conveni entre els alcaldes de Paiporta, Mislata i Puçol, es consolida un projecte que ha sigut ben rebut pel Ministeri d'Indústria, qui subvencionarà el 70% del cost d'este: en total, Indústria aporta 260.000 euros dels 368.500 que costa implantar una administració més pròxima i còmoda en els tres municipis. Per la seua banda, cada ajuntament aportarà un 10% del cost total, fins a completar el pressupost.

L'objectiu és començar a implantar servicis i gestions telemàtics en els tres municipis o, el que és el mateix, permetre que els seus veïns puguen realitzar les gestions municipals a qualsevol hora del dia o de la nit i des de qualsevol ordinador.

"Unir esforços de cara a la modernització dels nostres servicis és fonamental", ha començat explicant Mariano Sanchis"Ja que, al ser poblacions xicotetes, a títol individual cap dels nostres ajuntaments hauria aconseguit una subvenció com esta, imprescindible per a poder portar avant el pla de modernització".

Un pla en què el gran beneficiat és sempre el veí, ja que, amb el ritme de vida que tots portem, es fa molt difícil realitzar gestions amb l'administració dins de l'horari habitual d'obertura. Amb l'aplicació de les noves tecnologies, ni hi ha horari ni hi ha per què desplaçar-se per a realitzar els tràmits municipals.

"La nostra obligació és aconseguir que l'administració siga el més pròxima al ciutadà", ha matisat Manuel Corredera"Encara que això no hauria sigut possible sense el gran treball realitzat pels departaments d'informàtica dels tres municipis; un treball que ens ha permés a tres ajuntaments del Partit Popular obtindre una subvenció del Ministeri, encara que este siga d'un altre signe polític".

En un to semblant es va expressar Vicente Ibor, a l'agrair l'esforç no sols dels departaments d'informàtica, sinó que "en el cas de Paiporta ha sigut fonamental a més el treball del regidor de Modernització".

La firma d'este conveni suposa una garantia que els tres municipis compliran amb les seues obligacions i terminis per a poder rebre la subvenció íntegra, i els terminis són importants perquè la llei establix que les distintes administracions (locals, autonòmiques i estatals) han de començar a oferir una sèrie de servicis que els usuaris puguen realitzar sense caldre desplaçar-se físicament abans de l'1 de gener del 2010.

Este conveni és, per tant, la garantia que, al llarg de 2009, Mislata, Paiporta i Puçol començaran a facilitar la vida als seus veïns, oferint-los distints tràmits que podran realitzar sense moure-se de la seua llar. Encara que, ja ho déiem al començament, la carrera és de llarga distància i passaran diversos anys abans que totes les gestions amb qualsevol administració es puguen realitzar des de casa.

05 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  

Altres