Víctimes d'ETA participaran a Puçol en una activitat pedagògica pionera a Espanya amb estudiants de Batxillerat i FP

Víctimes d'ETA participaran a Puçol en una activitat pedagògica pionera a Espanya amb estudiants de Batxillerat i FP

Estudiants de batxillerat i Formació Professional d'instituts de la localitat valenciana de Puçol participaran en una iniciativa pedagògica pionera a Espanya per a prendre contacte directe amb víctimes del terrorisme d'ETA en el País Basc, a fi d'analitzar la seua situació i organitzar dinàmiques en classe amb grups de treball per a fomentar la solidaritat amb les víctimes i el rebuig del terrorisme.

La iniciativa, promoguda per l'Ajuntament de Puçol amb el lema Puçol, amb les víctimes del terrorisme, es desenvoluparà divendres 13 de febrer i comptarà amb la participació, entre altres persones, de Pilar Elías (regidora del PP en la localitat guipuscoana d'Azkoitia i viuda de Ramón Baglietto, assassinat per ETA), i Consuelo Ordóñez (germana del regidor del PP de Sant Sebastià assassinat per ETA, Gregorio Ordóñez).

A més, participarà el director de cine Iñaki Arteta, director del llargmetratge El infierno vasco, que es projectarà en dos ocasions en la mateixa jornada. Al matí, per als estudiants, i a la vesprada, per al públic en general; en ambdós casos en la Casa de Cultura, després d'una taula redona en què participaran tots els invitats.

Segons ha indicat el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Puçol, Carlos Novella"el dolor de les famílies de les víctimes és etern. No obstant, els atemptats vistos a través dels mitjans de comunicació, estremixen quan veus les imatges, i als pocs dies quan ja no ixen, cauen en el més injust dels oblits".

Novella, que s'ha mostrat convençut que "no hi ha més eixida contra el terrorisme que la seua total derrota", ha afegit que la iniciativa pretén"oferir a les víctimes del terrorisme un espai per a defendre el dret de tots a la vida, dret intrínsec a la persona. Són les víctimes qui mereixen totes les atencions de la societat".

"Només busque, amb esta humil aportació des de Puçol, que les víctimes no se senten soles", ha puntualitzat el regidor, que ha assegurat que "davant del terrorisme, no caben mitges tintes". "El poble de Puçol, amb esta activitat, aposta, com el conjunt dels valencians, per defendre el dret a la vida recolzant a les víctimes, promoure una societat que visca en llibertat, sense l'amenaça del terrorisme, evitar les injustícies socials i enrobustir una posició comuna enfront de la barbàrie del terrorisme", ha conclòs.

Informa: Luis Agudo

02 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  

Altres