Els col·legis Bisbe Hervás i Alfinach van disfrutar d'un dia en el ple

Els col·legis Bisbe Hervás i Alfinach van disfrutar d'un dia en el ple

El dia 1 de desembre, alumnes dels col·legis Bisbe Hervás i Alfinach, van visitar el saló de plens de l'Ajuntament de Puçol per a conéixer de prop què es fa allí. Esta visita tenia com a objectiu la commemoració de la Constitució Espanyola.

 

Al llarg del mes de desembre, i amb motiu de la commemoració del 30 aniversari de la Constitució Espanyola, aprovada en 1978, els alumnes de distints col·legis de Puçol estan assistint al saló de plens de l'ajuntament per a comprovar de primera mà què significa per a l'alcalde i els regidors prendre decisions que afecten el poble.

El dilluns 1 de desembre els va tocar el torn als xiquets i xiquetes de quint curs de Bisbe Hervás i d'Alfinach, que van visitar el ple per a actuar com a regidors uns i com a públic altres, sense oblidar la presència de l'alcalde, càrrec que eixe dia va ser ocupat per Hans Miguel Sánchez Nagel.

Abans d'ocupar els seus respectius seients, els alumnes que exercirien com a regidors i l'alcalde van jurar la Constitució. A continuació, van passar a exposar les seues propostes comptant amb els vots a favor, en contra i les abstencions de tots els presents en la sala. En esta ocasió, no totes les idees van ser aprovades.

A l'acabar la sessió, el regidor d'Educació, Carlos Novella, va dirigir als alumnes unes paraules agraint-los la seua assistència, i tots els xiquets van ser obsequiats amb un bolígraf commemoratiu del 30 aniversari de la Constitució.

Anna, una de les alumnes que va exercir com a regidora aquell dia, va destacar que"va ser molt interessant perquè mai havíem estat en un ple i nos en vam adonar que allí es prenen decisions molt importants per al benefici del nostre poble".

Per la seua banda, una altra regidora del Bisbe Hervás, Paula Bárcena, opina que "va ser molt divertit al mateix temps que educatiu, però és una llàstima que no tots hàgem pogut ser regidors, perquè estic segura de què si ho hagueren sigut els hauria agradat molt més".

De totes maneres, i per les paraules d'estes xiquetes, podem deduir que esta experiència ha sigut positiva per a tots. Així han pogut conéixer de prop, encara que només haja sigut un poquet, què es cou en un ple.

Informa: Nuria Martínez León

 

12 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres