L'Espai Jove i el poliesportiu, principals obres del Fons estatal d'inversió local

L'Espai Jove i el poliesportiu, principals obres del Fons estatal d'inversió local

Finalment va haver-hi acord total i els quatre grups municipals van aprovar en el ple del 29 de desembre els projectes que l'Ajuntament de Puçol presentarà per a ser subvencionats pel Fons estatal d'inversió local. Entre les propostes, la construcció del nou Espai Jove i la remodelació del Poliesportiu municipal.

El ple extraordinari convocat el divendres 19 de desembre per l'oposició havia finalitzat amb un ferm compromís d'optar a les ajudes del Govern central, però sense un projecte clar per a presentar. Açò havia originat certes especulacions de cara a l'últim ple ordinari de l'any, el 29 de desembre, però eren infundades: els quatre grups municipals van votar a favor de la proposta presentada per l'equip de govern.

Pavalur, Esquerra Unida, PSOE i Partit Popular van estar d'acord en el criteri: calia tirar avant amb un gran projecte per a aprofitar els 3.200.000 euros que corresponien a Puçol del fons estatal. Com un únic projecte de nova execució no podia cobrir el cost total, es va optar per completar la quantitat amb distintes actuacions en tot el terme municipal.

Després de rebutjar-se les obres del Camí La Mar (per ostentar encara la qualificació de via pecuària i dependre la seua modificació d'altres administracions superiors), l'Espai Jove ha sigut la gran obra elegida. Però no s'ajustarà al projecte inicialment presentat fa ara any i mig, sinó que la seua estructura inicial en forma de tres enormes cubs ha sigut reduïda a dos edificis, el que ha fet viable la seua presentació dins del pressupost existent.

Este nou espai servirà per a albergar la major part dels projectes juvenils que es desenvolupen en la població, des de concerts a exposicions i lloc de trobada dels jóvens de Puçol, amb la qual cosa es dóna el primer pas per a fer realitat una vella aspiració dels clubs i associacions juvenils de la localitat.

El Fons estatal d'inversió local també permetrà construir el pont en el Camí del cementeri, concretament en la zona al costat de La Costera, on este camí d'accés a les urbanitzacions Alfinach i Los Monasterios ha de sortejar el barranc Pascual.

En el nucli antic també es duran a terme actuacions, concretament la millora de les voreres, entre altres en els carrers Sant Joan, Dels Horts i Sant Pere. Així mateix, es procedirà a finalitzar la urbanització del carrer Jardí botànic, una obra començada fa anys i que encara roman sense finalitzar.

Finalment, el Poliesportiu municipal, que prompte complirà 25 anys des de la seua fundació, sofrirà un important llavat de cara, amb inversions en els vestidors, les pistes de pàdel, la millora de la pista d'esquaix, l'arreglament del tatami, importants reformes en els frontons i la substitució del paviment en la pista número 1 de tenis, així com la revisió del tanca en distintes zones.

Tot això suposarà un cost total de 3.176.408 euros, que anirà a càrrec del fons destinat pel Govern d'Espanya a realitzar inversions urbanístiques en tots els municipis de l'Estat.

"És una enorme satisfacció que tots els grups polítics municipals ens hàgem posat d'acord, perquè són obres necessàries i que permeten millorar les infraestructures en les urbanitzacions i en distintes zones del nucli urbà", assenyala l'alcalde, Mariano Sanchis."El que unit a l'Espai Voramar en la platja, que s'ha contemplat en els pressupostos municipals d'enguany, suposa que totes les zones del terme municipal obtindran importants millores".

02 Gener 2009
FaceBook  Twitter  

Altres