Jaume I i American School of Valencia omplin el saló de plens

Jaume I i American School of Valencia omplin el saló de plens

Els alumnes dels diferents centres educatius de Puçol estan assistint durant el mes de desembre al saló de plens de l'Ajuntament de Puçol amb motiu de la commemoració de la Constitució Espanyola, aprovada al desembre de 1978. El 2 de desembre, ho van visitar els xiquets i xiquetes dels col·legis Jaume I i l'American School of Valencia que van poder comprovar de primera mà què se sent a l'exercir com a alcaldes i regidors.

 

Un muntó de xiquets de 10 a 12 anys van copar el dimarts el Saló de plens de l'ajuntament, on es va brindar la possibilitat de ser alcaldes (en este cas va ser alcaldessa), i regidors durant una hora.

Abans d'ocupar els seus respectius seients, els xiquets i xiquetes, que jugarien a ser alcaldes i regidors, van ser presentats en el ple com a senyors i senyoretes per a jurar la Constitució Espanyola, en ocasions amb alguna dificultat pels nervis i la novetat que suposava per a ells. Mentrestant, la resta dels seus companys els observen des de les butaques del saló destinades al públic, amb mirada atenta, i també amb alguna que una altra rialla.

En esta sessió li tocava el càrrec d'alcaldessa a Celia Sorzano que, com ella reconeix i ha de ser, havia sigut elegida per majoria entre els seus companys. Una vegada alçada la sessió, es va procedir a votar les propostes populars, tan dispars com més contacontes en la Casa de Cultura, ajudes per als immigrants i fins a la construcció de més vivendes de protecció oficial... sens dubte, estos xics i xiques són coneixedors ja a la seua curta edat dels problemes per a independitzar-se en els temps que corren.

El toc d'humor i èmfasi en este ple el va posar la regidora de mediambient, Blanca Candelas, que va proposar "més papereres de reciclatge per a tirar allí tots els odis, les enveges i el més lleig".

Al finalitzar, es va cedir la paraula al públic que va advocar entre altres coses per la construcció de més fonts en el poble per a poder beure mentre jugaven, o la innovadora proposta d'antoni: "vull la construcció d'un carril bici per a poder anar amb els meus pares fins a la platja amb bicicleta".

Després de cada proposta, l'alcaldessa Celia Sorzano apuntava: "Vots a favor. Vots en contra. Abstencions". No cal ni dir-ho que totes i cada una de les propostes presentades van ser aprovades en la sala i Celia va tancar la seua sessió amb un"moltes gràcies per vindre i adéu" davant de l'aplaudiment de tot el públic.

Al finalitzar va prendre la paraula l'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, que els va explicar el motiu de la seua visita (la commemoració del trenta aniversari de la Constitució Espanyola i, per tant, l'arribada de la democràcia) i el per què de no poder aprovar totes les propostes que arriben al ple: "heu de saber que per a aprovar les vostres propostes fa falta finançament, és a dir, diners, i cal saber administrar-lo bé perquè es puguen fer les coses". Finalment, Mariano va destacar que el saló de plens"mai hi ha estat tan ple com hui".

Tant de bo tots els habitants de Puçol s'implicaren tant com estos xiquets en la presa de decisions que concernixen al seu poble.

Informa: Nuria Martínez León

 

04 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres