El 29 de desembre, el ple decidirà quins projectes presenta Puçol al Pla Zapatero

El 29 de desembre, el ple decidirà quins projectes presenta Puçol al Pla Zapatero

El ple per a debatre les propostes que presentarà Puçol al Pla Zapatero havia sigut sol·licitat pel PSOE i es va celebrar el divendres, 19 de desembre, a la una del migdia, poc abans del piscolabis que posava fi a l'any de treball en l'ajuntament. Al final, va ser un ple de transició: va haver-hi unanimitat en què cal presentar obres a realitzar, però es va deixar per al ple del 29 de desembre la decisió de quins projectes seran.

Els 8.000 milions d'euros destinats pel Govern d'Espanya a combatre la crisi per mitjà de la realització d'obres en totes les poblacions de l'Estat és un fet històric que, en temps de crisi, ha mobilitzat a totes les corporacions per a generar ocupació i tirar endavant projectes urbanístics de nou disseny.

La pressa de temps i la falta d'un projecte clar para optar a los 3'2 milions d'euros que li corresponen a Puçol, va fer que fora l'oposició, concretament el PSOE, qui sol·licitara un ple extraordinari per a consensuar què propostes elevaria l'ajuntament al Govern central.

"Mai hi havia hagut tants diners per als ajuntaments", va explicar José Vicente Martí, portaveu socialista. "Atés que tant la Generalitat Valenciana com la Diputació han desestimat destinar més diners als ajuntaments, no hem de deixar passar esta oportunitat".

Amb els nombres aportats pel portaveu socialista, la Generalitat Valenciana destina 18 euros en inversions per cada habitante de la comarca l'Horta Nord, mentre que amb el Pla Zapatero suposarà 170 € per veí. D'ací que insistira en la possibilitat de presentar els dos projectes ja plantejats en el ple ordinari de novembre: l'adequació del Camí La Mar (que unix la població amb la platja) o l'Espai Jove (seu per als projectes dels jóvens).

Chimo Galcerá, portaveu del Partit Popular, va recordar que la Comunitat Valenciana és la "gran oblidada dels pressupostos estatals", al mateix temps que va demanar temps per a decidir entre tots els grups quins projectes realitzar: "per tant, sí al compromís de no deixar passar esta oportunitat. No a decidir ja els projectes a presentar".

Una actitud que Juanma Busto, portaveu d'Esquerra Unida, va acceptar però amb una advertència severa a l'equip de govern: "Si els diners no arribaran, l'oposició ens tiraríem a sac contra l'equip de govern".

Davant de la falta d'intervencions d'Ignacio Díaz, portaveu de Pavalur, que va assistir al ple però no va prendre la paraula, va ser l'alcalde popular, Mariano Sanchis, el que va acostar postures: per descomptat que s'aprofitarà l'oportunitat, però és difícil que l'obra del Camí La Mar es puga presentar a temps perquè depén d'altres institucions, mentre que la de l'Espai Jove s'ajusta més als terminis disponibles, "en tot cas, en el Departament d'Urbanisme se treballa per a valorar nous projectes, ja que no cal oblidar que la direcció d'obra de cada projecte no entra en el Pla Zapatero i això és un cost que ha d'assumir el propi ajuntament".

Després d'aprovar per unanimitat el compromís de presentar projectes en temps i forma, els dèsset membres de la corporació municipal van ajornar les decisions al dilluns 29 de desembre, a les 7 vesprada, en l'últim ple ordinari de l'any, on caldrà decidir quines obres executarà Puçol amb els més de tres milions d'euros del Govern Central.

22 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres