Opinió de Ciudadanos del ple de setembre: «Pel bé de la ciutadania»

Este és l'article de Ciudadanos de setembre, titulat Pel bé de la ciutadania. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Bon dia, ciutadans.

Continuem treballant pel bé de la ciutadania, en este últim ple, des de la nostra Regidoria d'Hisenda s'ha aprovat el compte general 2020 (per unanimitat) amb dades positives:

Resultat net de l'exercici econòmic patrimonial: +409.018 €.

Increment net del flux efectiu: +1.448.712 €.

Romanent de tresoreria per a despeses generals: +3.451.301 €.

Com no mirem el color de la proposta, secundem dues propostes de partits de l'oposició:

Una de Compromís, encaminada a crear una comunitat energètica que acabe abaratint la nostra energia elèctrica… alguna cosa caldrà fer quan els preus de la llum estan com estan. Com dic, nosaltres mirem amb objectivitat les propostes i si són bones les aprovem, sense fanatisme ni revengisme.

També donem suport a una proposta de VOX , encaminada a la contractació de majors efectius policials, en la mesura que siga possible. Tota inversió en seguretat serà secundada per Ciutadans .

Cap de les dues propostes va tirar avant .

Finalment, portem a ple una proposta, que «insta Alcaldia» a dotar d'un espai públic a dues associacions no governamentals (ONG), sense ànim de lucre i de caràcter social, com són L'alberg de Sam i Asimun, dues organitzacions de sobres conegudes, amb 16 i 11 anys d'antiguitat respectivament, que segons va assegurar la representant d'Asimun en el ple, en precs i preguntes: «Portem més de deu anys demanant un local per a poder desenvolupar la nostra activitat i ningú ens l'ha concedit».

En el debat d'esta proposta, com no hi havia arguments sòlids per a votar en contra, sembla que l'important era intentar sembrar el dubte sobre el nostre regidor, sembla que el que asseia malament no era la proposta, sinó que la presentara Ciudadanos, per la qual cosa es preguntava el següent per part de la portaveu de Compromís: «per què el registre de d'Asimun no havia arribat a tots els partits polítics?», acusant veladament el nostre regidor i deixant clar el seu nul coneixement del funcionament intern de l'ajuntament.

  • El nostre regidor no va conéixer el projecte d'Asimun pel registre d'entrada, vam mantindre una reunió prèvia (com ens consta que se'ls va proposar a diversos partits polítics). La nostra proposta a ple va ser registrada el dia 14 a les 11.50 hores i és anterior a l'escrit que va presentar Asimun, per la qual cosa queda demostrat que no ens assortim del registre per a realitzar la proposta, la qual cosa es pot comprovar fàcilment, només han d'entrar en el registre. La proposta havia d'arribar a tots els partits polítics, ja que així ho indicava en esta, i va arribar el dia 23, molt tardanament.

 

  • L'encarregada de distribuir qualsevol escrit als partits polítics és Secretaria o l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i no el regidor de Cs. Ens agradaria que es depuraren responsabilitats, ja que encara que coneixíem el projecte vam ser un dels partits agreujats. Saber això és una cosa bàsica en el funcionament intern d'un Ajuntament.

Més tard , la regidora portaveu de Compromís, deia que el nostre regidor no li havia explicat el projecte en la comissió informativa. No és cert, hi ha testimonis, simplement, el nostre regidor li va comentar unes línies generals, ja que li constava, i així ho va fer saber, que Compromís tenia una reunió l'endemà amb l'associació, que li anava a explicar detalladament el projecte…

En fi, quan no hi ha arguments s'intenta desviar l'atenció, la qüestió és que tots els partits van votar a favor la proposta, que beneficia a dos projectes de caràcter social, que tots els polítics coneixem, ja que són associacions de molta antiguitat i de sobres conegudes en la nostra localitat. Una llàstima que Alcaldia no deixe respondre a al·lusions d'este tipus en els plens i ens vegem en l'obligació de respondre per este mitjà: quan hi ha una acusació infundada cal deixar «contestar per al·lusions». Llàstima.

Asimun: És una associació de caràcter social, amb multitud de funcions (en ser molt extens, adherim el seu projecte en PDF).

Alberg de Sam: és una associació de caràcter animalista, dedicada fonamentalment a cura dels gats sense llar (esterilitzacions, cura en de malalties o accidents, tinença de gats d'acolliment).

En precs i preguntes, se'ns va realitzar una pregunta i un prec per part del PSOE, al que vam respondre.

PSOE: El pressupost s'entregarà dins del termini i en la forma escaient?

Cs: Sí, estem molt prop d'acabar-ho, s'entregarà abans d'iniciar el nou any.

PSOE: Li preguem , com a regidor de Mercats, que els llocs del mercat no trenquen les instal·lacions d'aire condicionat de la nostra seu.

Cs: Deuen vostés anar poc al mercat, ja que en el marge on vostés tenen la seu, fa més d'un any que no es munten parades.

Continuem treballant, per la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans, els desitgem un estupend dia.

Una opinió de Ciudadanos.

 pdf-2020 Projecte Associació Asimun 
05 Octubre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres