Article del Partit Popular del mes de maig : «Irresponsabilitat de l'oposició»

Este és l'article del Partit Popular de maig, titulat Irresponsabilitat de l'oposició. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Des que va començar la pandèmia, fa més d'un any, els regidors del PP que formem part de l'equip de Govern vam tindre clar quines serien les nostres prioritats: centrem les accions i les ajudes en les persones i les famílies més vulnerables, així com en els autònoms que havien hagut de cessar la seua activitat de manera total o parcial, i en aquells als quals la disminució de la seua activitat havia causat un greu perjudici.

Per això , quan es va aprovar el Pla Resistir centrem els esforços a aprovar les bases per a adjudicar les ajudes el més ràpid possible i que tingueren cabuda tots els sectors i persones més afectats per la crisi.

Portem a ple amb la major immediatesa possible l'aprovació del crèdit corresponent a les ajudes i, de manera sorprenent, el PSOE i Vox no les van votar a favor, no justificant la seua posició de cap manera. Per sort per als autònoms del nostre poble, vam ser majoria els que votem a favor i hui dia podem informar que s'han concedit 256 ajudes per un import total de 541.912 €.

Així mateix, es va posar en marxa la contractació de nou persones durant sis mesos, entre els aturats de llarga duració i majors de 45 anys, per a dur a terme tasques de neteja i desinfecció amb el programa ECOVID.

Estes accions s'han completat amb la contractació de quatre persones més, també durant sis mesos, per a completar tasques de neteja, tan necessària en esta època.

A més, dins dels programes d'ocupació que estan en marxa està prevista la contractació de personal agrícola (amb la subvenció d'ocupació agrària) que aconseguirà a 59 aturats durant un o dos mesos, segons la situació laboral de cadascun. Ja s'ha programat des de les regidories d'Agricultura i Serveis quins seran els treballs a realitzar amb la finalitat de mantindre camins agrícoles, séquies i marges dels camins en perfecte estat de neteja.

I, finalment, està prevista la contractació de set joves per a tasques de vigilància i control d'aforaments a la platja i tres persones més per a l'Oficina de Turisme i Sala Blava.

A això afegim que s'han obert en els últims mesos tres borses d'ocupació per a l'ajuntament (auxiliars administratius, personal de manteniment i consergeria, així com tècnic d'integració social). Amb elles tanquem el cercle de l'ocupació per a l'estiu.

I si han sigut capaços de no votar a favor les ajudes dels autònoms què no faran amb les inversions. Amb l'únic ànim de bloquejar les inversions en el nostre municipi VOX, Compromís i PSOEs'han oposat a un projecte d'ampliació de poliesportiu que es pretén realitzar a la platja, finançat amb fons de la Diputació, que implementarà l'oferta esportiva i donarà valor a una platja en la cada vegada viuen més veïns durant tot l'any.

I mentre nosaltres intentem treballar amb eficiència i eficàcia, des d'altres administracions no ocorre el mateix. Tenim bloquejats diversos projectes i tot en la mateixa Conselleria. Sembla ser que eixa cogobernança de la qual fa gala el govern del Botánic fa aigües i la dolenta o nul·la gestió és la tònica general.

Portem des de 2018 esperant l'arranjament del Camí Assegador, un camí que d'estar en bon estat podria obrir-se i permetre la circulació, tant per a accedir a la platja —descongestionant el Camí la Mar en l'època estival—, com perquè els agricultors circulen per esta via amb total seguretat. Hem reclamat moltes vegades, per telèfon, per escrit i presentant una moció al ple. Però ni així…

Més d'un any ens ha costat que ens contestaren sobre la il·luminació del Camí la Mar...

Tot costa moltíssim. I amb esta oposició irresponsable i que només es preocupa de posar bastons a les rodes, més. No els demanem que treballen, únicament que ens deixen treballar.

Una opinió del Partit Popular

07 Juny 2021
FaceBook  Twitter  

Altres