El 40% dels participants en el curs de soldadura organitzat per l'Ajuntament ja treballen hui

Entre novembre i gener es va celebrar el curs de soldadura organitzat per l'Ajuntament de Puçol, en el qual van participar 10 veïns, tots ells amb un resultat notable en finalitzar la formació teòrica i pràctica. El 3 de febrer, representants municipals i de Tisvol es van reunir per a estudiar possibles eixides a l'alumnat. Hui ja és una realitat la contractació per part d'esta empresa de quatre dels alumnes, la qual cosa suposa el 40% dels assistents al curs.

Al novembre de 2020, en començar el curs celebrat en l'Espai Jove, amb pràctiques en Riba roja, l'alcaldessa Paz Carceller explicava a l'alumnat la filosofia de la formació que pot impartir l'Ajuntament: «L'Ajuntament de Puçol no té capacitat per a crear ocupació per si mateix, però sí que pot atendre les demandes de les empreses que tenim en els nostres polígons i zones pròximes, per a formar als nostres veïns en eixes matèries que, ara com ara, tenen eixida laboral».

Així mateix en l'inici del curs, la regidora d'Ocupació, Elena Camarero, recordava que «este curs és una oportunitat per a formar-se en una disciplina que ara com ara té eixida laboral, d'ací ve que hàgem assumit tot el projecte exclusivament amb fons municipals i amb cost zero per a l'alumnat participant».

Exemple d'eixes empreses locals, en l'àmbit de la soldadura industrial, és Tisvol, sempre atenta a la formació en matèria de soldadura, per a cobrir les places que sorgisquen en les seues instal·lacions. Per això, el 3 de febrer l'alcaldessa va visitar l'empresa i es va reunir amb Juan Luis Martínez, directiu de Tisvol , en companyia de Mariam Cortelles i Carmina Bayarri, de l'Agència de Col·locació Local.

Després d'analitzar les 150 hores, teòriques i pràctiques, i el nivell aconseguit pels participants en el curs, Tisvol va plantejar fer una selecció de candidats i, en la mesura de les seues necessitats empresarials, els anirà incorporant a diferents llocs de treball.

El resultat no pot ser més positiu: a la fi de febrer, Juan José Piquer era contractat; el 8 de març, Patricia Elizabeth Dávila; Pelayo Rico entrava el 9 de març i, finalment, Sandro Spanu ho feia el 10 de març. Quatre alumnes del curs de soldadura treballen hui en Tisvol.

Per a Elena Camarero, estos resultats «demostren que estem en el bon camí. Que un 40% de l'alumnat aconseguisca trobar treball en un sector tan específic com la soldadura industrial és una prova que hem de continuar escoltant les empreses de la nostra població, i apostar per una formació que responga a les seues necessitats».

A més, l'aposta ha sigut íntegrament municipal, ja que este tipus de cursos formatius s'estan realitzant amb fons de l'Ajuntament i, naturalment, són gratuïts per a tots els veïns que participen en ells.

«Actualment estem estudiant noves propostes formatives a través de l'àrea d'Ocupació i sempre amb el mateix objectiu: que els veïns que participen puguen tindre una eixida laboral», finalitza l'alcaldessa.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

105-ayuntamiento-visita-tisvol-5

 

 

23 Març 2021
FaceBook  Twitter  

Altres