Tisvol està interessada a contractar alguns dels participants en el curs de soldadura

Representants de l'Ajuntament de Puçol i l'empresa Tisvol es van reunir el 3 de febrer i van estudiar junts els passos per a contractar part de l'alumnat que ha finalitzat amb èxit el curs de soldadura celebrat entre novembre i gener. L'objectiu municipal és realitzar activitats formatives que tinguen una eixida laboral per als participants, com ho demostren els últims cursos realitzats: xarcuteria i carnisseria i, ara, soldadura.

«L'Ajuntament de Puçol no té capacitat per a crear ocupació per si mateix, però sí que pot atendre les demandes de les empreses que tenim en els nostres polígons i zones pròximes, per a formar als nostres veïns en eixes matèries que, ara com ara, tenen eixida laboral».

Les paraules són de l'alcaldessa Paz Carceller, al novembre del passat any, durant la inauguració del curs de soldadura, encara que la idea l'ha repetida en tots els cursos organitzats per l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL): l'important és formar als veïns en matèries que els permeten obtindre una ocupació.

Tisvol és una d'eixes empreses locals que ha posat de manifest la necessitat de soldadors per a poder cobrir les places que sorgisquen en les seues instal·lacions. Per això, després de finalitzar el curs de soldadura, celebrat entre novembre i gener, l'alcaldessa Paz Carceller va visitar l'empresa i es va reunir amb la seua directiva, en companyia de Mariam Cortelles i CarminaBayarri, treballadores de l'AEDL.

I les perspectives són bones.

Després del curs 150 hores, teòriques i pràctiques, el professorat ha destacat el bon nivell del grup en general, la responsabilitat de l'alumnat, que ha acudit a les classes presencials amb el màxim respecte a les mesures sanitàries, i els bons resultats en les classes pràctiques.

En la reunió amb Juan Luis Martínez, directiu de Tisvol, es va analitzar el currículum de l'alumnat, la formació que han rebut, el perfil dels que han finalitzat la formació i la seua correspondència amb els coneixements i habilitats manuals necessàries per a treballar com a soldadors en l'empresa.

Durant les pròximes setmanes, Tisvol començarà la selecció entre els candidats presentats i la previsió és que un percentatge dels deu alumnes que s'han format puga entrar a treballar.

«Com les perspectives eren bones, estos cursos formatius de soldadura i xarcuteria, els hem posats en marxa íntegrament amb fons municipals i són gratuïts per a l'alumnat», finalitza Paz. «Continuem estudiant noves propostes formatives a través de l'àrea d'Ocupació i sempre amb el mateix objectiu: que els veïns que participen puguen tindre una eixida laboral».

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

047-reunion-tisvol-3

09 Febrer 2021
FaceBook  Twitter  

Altres