Ajudes de l'Ajuntament de Puçol per a autònoms i aturats

Amb l'objectiu de reactivar l'activitat econòmica i impulsar la creació d'ocupació, l'Ajuntament de Puçol ha aprovat una convocatòria de subvencions per a oferir ajudes als grups més afectats per la crisi del Covid-19. Per a això, s'ha assignat un import global de 67.970 euros que es repartirà entre tres línies d'actuació: autònoms, contractació d'aturats i foment de l'emprenedoria.

La primera línia d'actuació es dirigix als autònoms amb establiment permanent a Puçol, i pretén donar suport al manteniment de l'activitat econòmica quan els ingressos de la unitat familiar depenen en exclusiva del negoci de l'autònom. Per a això, s'oferirà una subvenció de 500 euros.

«El nostre objectiu és reactivar l'economia de Puçol, i fer costat als autònoms que s'han vist obligats a abaixar la persiana a causa de la crisi sanitària originada pel Covid-19», subratlla la regidora d'Ocupació, Elena Camarero.

Amb l'objectiu d'impulsar la creació d'ocupació, una segona actuació, la Línia d'Ajudes a la contractació d'aturats, destinada a aquelles empreses que tenen el seu centre de treball o domicili fiscal a Puçol, i que formalitzen un contracte de treball amb aturats del municipi. Per a estos casos existixen dos tipus d'ajuda:

a) Per a les contractacions a jornada completa amb una duració mínima de sis mesos, percebran una subvenció de 800 euros per persona contractada.

b) Per a contractacions indefinides inicials, la subvenció ascendirà a 1.200 euros per persona contractada.

L'última línia d'actuació es dirigix a l'emprenedoria o autoocupació. Concretament, a aquells aturats empadronats a Puçol que es constituïxen com a autònoms o microempreses. Per a rebre l'ajuda, serà imprescindible aportar un estudi de viabilitat favorable i mantindre l'activitat en les condicions establides en les bases de la convocatòria.

En este cas, l'Ajuntament de Puçol donarà suport a les despeses d'inici i la consolidació de l'activitat, incloses les cotitzacions a la Seguretat Social del titular, exclòs l'IVA. La subvenció cobrirà el 70% de les despeses justificades, fins a 1.500 euros.

Com recorda la regidora, «volem animar a les empreses del nostre municipi a la contractació de treballadors, així com als emprenedors que tinguen una idea de negoci, animant-los a posar-la en marxa i assessorant-los en els primers passos de la seua nova activitat».

La primera línia d'ajudes suposa un import global de 50.000 euros i, les dos últimes, de 17.961 euros. En total, 67.961 euros destinats a impulsar l'activació econòmica i l'ocupació.

Les bases i instruccions per a sol·licitar les diferents subvencions eixiran publicades en el Butlletí Oficial en els pròxims dies i serà llavors quan quede obert el termini per a sol·licitar-les, en aqueix moment es donarà difusió a través dels mitjans locals: Facebook, WhatsApp, Instagram i la web municipal.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

270-autonomos-y-empresas-4

21 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres