Article de Ciuadanos del mes d'abril: «Es reobrin els mercats ambulants en la nostra localitat»

Este és l'article de Ciutadans d'abril, titulat Es reobrin els mercats ambulants en la nostra localitat. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Des de la regidoria de Ciudadanos considerem que la reobertura dels nostres mercats dels productes d'alimentació (únicament productes essencials) és molt necessària per diversos motius:

1) Per a proveir de productes essencials als nostres veïns, amb un menor risc de Covid-19 que en les grans superfícies i comerços en locals tancats, ja que només els mercaders toquen el producte, les mesures de prevenció són més severes i es troba a l'aire lliure.

2) Evitem que es massifique la compra en grans superfícies.

3) Per a no destruir un teixit econòmic que a afecta a tota la societat.

I mitjançant el nostre regidor, el senyor RubenVaquero, s'ha establit la reobertura dels dos mercats no sedentaris de la localitat sobre la base de la resolució de 24 d'abril de 2020 (amb entrada en vigor el 30 d'abril), de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a proposta de la Conselleria d'Agricultura i de la Conselleria d'Economia, per la qual s'establixen les condicions per a l'obertura dels mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat en la Comunitat Valenciana, durant l'estat d'alarma provocat per Covid-19.

Mercat d'Hostalets (dimarts)

Este mercat, reobert el dia 5 de maig, primer dimarts després de la resolució que entra en vigor el 30 d'abril. El lloc és el mateix en el qual es realitzava el mercat.

1) Està barrat el recinte necessari (també s'utilitzaran les mateixes parades dels comerciants si fora necessari), podent-se escurçar el recinte habitual si després de guardar la distància entre parades que indica la resolució (2,5 metres), hi haguera un sobrant d'espai, creiem que acudiran 20 parades.

2) L'entrada al mercat serà única per a controlar l'aforament i serà pel carrer Cid, en l'entrada s'informarà els clients de la normativa abans d'entrar en el recinte de compra.

2.1) Prèviament s'haurà informat els comerciants de tota la normativa que han de complir.

2.2) En esta entrada se servirà higienitzant de mans a tots els clients que entren en el recinte de compra.

3) S'informarà per xarxes socials de la normativa a complir pels clients del mercat.

4) Una vegada instal·lades les parades es marcarà la distància que indica la resolució (2,5 metres entre parades) respecte als clients i també es marcaran les parades, ja que esta resolució estarà en vigor fins que acabe l'estat d'alarma.

5) Es mantindrà vigilat el mercat i es controlara la distància social (s'ha demandat dos persones de Protecció Civil per a ajudar en les tasques d'advertiment de distància social dins del recinte, el regidor i l'agutzil romandran controlant l'entrada i la distància social dins del recinte) .

Mercat exterior del barri antic (dissabtes)

Este mercat es reobri el dissabte dia 2 de maig, però no en la zona on es realitzava. Per motius evidents de facilitat en el clos del mercat, la nova zona de mercat fins que acabe l'estat d'alarma és el carrer Escorxador, un carrer en la qual a penes passen vehicles i el control del mercat exterior es pot realitzar fàcilment. Pel que s'haurà d'indicar la realització del mercat, no veig necessària la retirada de vehicles si hi haguera lloc suficient, ja que només acudixen tres parades .

D'altra banda s'adopten les mateixes mitjanes que en el mercat d'Hostalets dels dimarts.
Salutacions cordials.

Una opinió de Ciudadanos

11 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres