Balanç de les mesures que ha pres l'Ajuntament de Puçol per a ajudar a pal·liar la crisi del Covid-19

El coronavirus ens està obligant a reinventar quasi tot: la manera de vida, la manera de pensar, les prioritats… En este context, també l'Ajuntament de Puçol ha pres una sèrie de solucions extraordinàries en una situació excepcional. Resumim a continuació les més significatives, encara que cada dia es plantegen nous reptes que cal solucionar.

Tancament d'edificis i instal·lacions públiques:

Des del 14 de març, estan tancats Espai Jove, Aula d'Estudi, Casa de Cultura, Poliesportiu, Palau d’esports, Piscina coberta, Camp municipal José Claramunt, Espai Social Martínez Coll, Ludoteca, Centre de Dia, Espai Social La Barraca, Escola Permanent d'Adults, Espai Social dels Majors i Mercat dels dimarts al carrer Cid.

Atenció telefònica i telemàtica de l'Ajuntament:

S'ha suspés la gestió directa als veïns, sent substituïda per la gestió telemàtica. A més, s'han habilitat telèfons directes per a les diferents àrees municipals; telèfons que s'estan distribuint per xarxes socials i que pots consultar en la pàgina web municipal: www.puçol.es.

Mesures d'alleujament econòmic per a veïns, comerços i proveïdors:

Entre les mesures, destaquen la devolució d'ofici de la part proporcional del cànon de bars, taxa de fem, taxa del mercat municipal, taxa de terrassa, taxa per serveis educatius i els preus públics de les diferents escoles municipals.

Paral·lelament, se suspén els terminis en els tràmits administratius, s'amplia en 30 dies el pagament voluntari de diferents impostos, es redueix al màxim el pagament a proveïdors, a més de posar en marxa el Portal Tributari per a tramitar tot tipus d'expedients.

Les mesures completes les pots consultar en este enll.

Repartiment d'aliments entre les famílies més vulnerables:

Amb la inestimable col·laboració de Protecció Civil i l'aportació de diferents comerços i entitats locals, s'està portant lots de menjar a les famílies més vulnerables de la població.

La informació la pots ampliar en este enllaç.

Col·laboració per a elaborar màscares solidàries:

Una iniciativa d'un grup de veïnes que està comptant amb el suport municipal per a la recollida de matèria primera i distribució de les màscares acabades entre els sectors més necessitats. La notícia pots llegir-la en este enllaç.

Comerç a casa, amb repartiment a domicili dels comerços:

Des de l'1 d'abril, una nova proposta de l'Ajuntament de Puçol per a ajudar als veïns i al comerç local: un projecte pel qual pots saber amb un sol clic en quins establiments de Puçol pots comprar sense eixir de casa i ells et porten la compra al teu domicili. La llista de comerços que participen la tens en el Portal del Comerciant.

Higienització de carrers i espais públics:

Cada tres nits, la Brigada Municipal, Protecció Civil i Policia Local realitzen un recorregut per tots els carrers de la platja i el nucli urbà, higienitzant carrers i places. Paral·lelament, les urbanitzacions realitzen als matins les tasques de neteja amb els seus propis equips, en coordinació amb els mitjans municipals quan la seua col·laboració ha fet falta.

Obertura del Mercat Municipal en horari ampliat:

L'horari d'obertura és de dimecres, divendres i dissabte, de 9 a 14 hores. Per a aconseguir que la instal·lació puga romandre oberta al públic tres dies a la setmana, s'ha pres una sèrie de mesures de seguretat com limitar a 10 el nombre de veïns dins del local i assegurar una distància mínima de dos metres entre cada persona en el recinte. Mésinformació en este enllaç.

Ajuda a persones majors o amb mobilitat reduïda en les seues tasques diàries:

Des de la compra d'aliments a la recollida d'aliments, coordinats des de l'Àrea de Benestar Social, amb el suport de Protecció Civil, estos veïns estan rebent visites periòdiques gràcies al llistat que s'ha elaborat en col·laboració amb tota la població.

Informació actualitzada pels mitjans oficials És Puçol:

Facebook, Twitter, Instagram, YouTube i WhatsApp (alta escrivint al 610 177 900) són els cinc mitjans que l'Ajuntament de Puçol utilitza per a difondre informació de manera immediata entre els seus veïns, a més de la pàgina web municipal, on queden arxivades les notícies per a poder consultar-les en qualsevol moment i es publica la informació més àmplia.

Eixirem!, sèrie de vídeos participatius amb missatge positiu:

A més de la informació continuada, des dels mitjans de comunicació locals s'està apostant per potenciar la col·laboració entre veïns, fer pinya, difondre missatges positius… Per a això en primer lloc on es va crear la sèrie Eixirem, editant cada dia un vídeo amb diferents fragments aportats pels veïns.

Posteriorment, la sèrie s'ha ampliat a la publicació de galeries de fotos i ja es treballa en noves col·laboracions amb els veïns, com a Versos Confitats: la lectura en cada episodi d'un poema, des del confinament, però amb alegria, per a potenciar no sols l'humor i el bon ambient, també la cultura. Els vídeos ja publicats els pots veure en el nostre canal de YouTube.

La EPA imparteix les seues classes de manera virtual:

Després de veure's interromputs durant unes setmanes a causa de la crisi sanitària, des del 26 de març els cursos de l'Escola Permanent d'Adults La Barraca comencen a reprendre's. Això sí, fins que s'anuncie el final de l'estat d'alarma s'impartiran de manera online.

Alguns grups ja estan rebent material i classes virtuals a càrrec dels seus professors a través de WhatsApp i Skype. Tot, amb l'objectiu d'aprofitar el que queda de curs en la mesura que siga possible. La informació completa la pots llegir en este enllaç.

Seguiment de menors del Centre de Dia:

Tots els menors que al llarg del curs acudeixen al Centre de Dia, així com els xics del Taller d'Habilitats Psicosocials estan sent atesos de manera individualitzada pels responsables dels serveis municipals.

Atenció a les víctimes de violència de gènere:

La unitat Viogen, amb membres de la Policia Local i la Guàrdia Civil fan seguiment de les víctimes de violència de gènere. També la psicòloga realitza atenció personalitzada a través del telèfon i no s'ha deixat de celebrar la taula mensual contra la violència de gènere.

Lliurament de material als majors per als tallers de la memòria:

Dins dels serveis que es presten a diferents sectors de la població, als majors dels Tallers de Memòria i de l'Alzheimer se'ls està entregant material perquè treballen des dels seus domicilis i les treballadores del taller contacten amb ells telefònicament per a fer el seu seguiment.

Encara que les mesures no acaben ací, perquè contínuament s'estan estudiant nous projectes, noves solucions extraordinàries per a combatre esta situació excepcional.

I, per descomptat, per a tots els veïns la recomanació és la mateixa: Queda't a casa.

Informa: Sabín | Cartells: Sento Pascual | Vídeos: Sergio Maestro

191-cartel-soluciones-2

06 abril 2020
FaceBook  Twitter  

Altres