Article del PSOE del mes de gener: «Una despesa inesperada?»

Este és l'article del PSOE de gener, titulat Una despesa inesperada? Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Amb la ressaca nadalenca passada, toca incorporar-se al treball, la rutina, les classes i el nostre dia a dia, i amb això nosaltres tornem a la nostra tasca d'oposició i de control al govern local, difícil treball este si considerem que tenim dos o tres governs en un a l'ajuntament (el número no és definitiu, segons siga el tema a tractar).

Estem davant un any difícil, i encara que l'ajuntament de Puçol ja té pressupostos aprovats i encaminats a posar-se en marxa, uns dies abans d'abandonar el 2019, l'alcaldessa i el regidor d'Hisenda ens van sorprendre amb una proposta que portarà al trast una bona execució econòmica dels seus propòsits. En una àvida posada en escena de ruptura del seu pacte van dur a terme la major pujada de sous (i injusta) del nostre ajuntament a una part del personal que suposarà un cost anual de més  de 50.000 euros a les arques municipals.

Bé, primer de tot, no entrarem a valorar si esta pujada és merescuda o no per al reduït grup de funcionaris i funcionàries que la rebran, faltaria més, però bé és cert que comença a fer-se costa amunt el compliment d'alguna de les seues «proposades estrela».

Pujar la despesa per esta via, suposa no minorar impostos, tan sols mantindre'ls, quan ells anaven a rebaixar la pressió fiscal, o eliminar les plusvàlues (proposta aprovada en ple la passada legislatura i que ja els avancem que no compliran) o com VOX deia, reduir el personal que treballa a l'ajuntament per ser sobrant, o això deia en campanya electoral.

Perquè no han passat ni 6 mesos i ací tenim la primera de les moltes infructuoses gestions amb les quals ens trobarem, una absurda mesura que ha posat en contra a gran part dels treballadors i treballadores de l'ajuntament, sense cap consens ni amb els sindicats ni entre els mateixos components del govern. Però ja saben vostés, les butaques tenen un cost i no parle per al PP, em sorprén que Ciutadans haja entrat a este joc tan arriscat quan el seu rèdit electoral penja d'un fil. Potser tindrà a veure amb la possible desaparició d’este partit, però amb tot això, al final qui paga estes decisions som totes i tots.

Mentrestant, ací van, perquè el que prima per a alguns i algunes no és la bona gestió, sinó l'establiment  local. Per cert, saben vostés que tenim una regidora d'Urbanisme, perquè sàpien que en 6 mesos només ha convocat una comissió informativa, encara no sabem el per què i, sobretot, qué fa la seua regidoria. El temps ens dirà.

Una opinió del Grup Municipal Socialista

22 Gener 2020
FaceBook  Twitter  

Altres