Article de VOX del mes de juny: “Puçol, exemple de saber taurí”

Este és l'article de VOX de juny, titulat Puçol, exemple de saber taurí. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Puçol no és més que ningú en el mundillo taurí, però té un nom ja registrat que s'ha anat guanyant pel seu propi pes al llarg de la història: el seu bon fer, organitzar i treballar per la festa taurina al llarg de tants lustres, ha servit perquè siga reconeguda i respectada per tots els aficionats, de tot el país, especialment els de la Comunitat valenciana.

Puçol té un currículum ja centenari de la seua història de bous, amb una població que assumeix com a pròpia esta tradició establida del Bou de Sant Joan i del 7 de Setembre, sense oblidar les festes taurines que es realitzen en els seus diferents barris, com el Bou de Sant Antoni, la Setmana Taurina, Hostalets, el Bou de l'Avinguda, el Barranquet o El Barri. Un ventall de passions que uneixen en germanor i cordialitat a tots els veïns siguen de la ideologia que siguen, uns conviden a uns altres a les seues cases i festejos; i els altres, també. On l'alegria tapa les penes dels caiguts en tan magnífica festa i la gent s'alça amb ganes de rememorar tan antigues tradicions.

Enguany, la sort ha decidit que passe a governar este sector taurí en esta població a la qual considere la meua casa i, on tinc les meues arrels ja cimentades. He debutat en el Bou de Sant Joan, i he comprovat des de l'altra part com es gestiona tot, i m'he adonat que, encara que ja ho coneixia, tot flueix amb la perfecció d'una maquinària de rellotgeria, on qualsevol fet previsible ja té la seua ubicació, i si sorgeix una cosa imprevista, un grup de voluntaris s'ofereix immediatament per a donar solució al problema.

No em queda més que felicitar amb una reverència a tot l'equip de persones que vetlen i ajuden al fet que esta festa vaja a més i cap avant. Com no vull posar noms per a no oblidar-me de ningú, he de començar pels departaments de personal administratiu de l'ajuntament, que s'encarrega de tota la tramitació de documentacions perquè no falte ni falle res, així com tot el personal de muntatges, desmuntatge i neteja. També vull homenatjar el personal de Protecció Civil i el seu dispositiu; a la pròpia Policia Local i la seua disposició total i absoluta a col·laborar i ajudar.

A l'equip mèdic que ens va assistir aqueix dia per la seua voluntat, professionalitat i bon saber fer, que fins i tot amb tres atencions alhora va saber canalitzar perfectament el seu treball; així com la dels nou atesos entre el tancament del matí, els bous de la vesprada i la nit taurina, on només va caldre organitzar un trasllat d'urgència a l'hospital per un puntazo en l'axil·la d'un conegut rodador del poble, que ja té l'alta i es troba perfectament. La resta, ja va ser pel seu compte per a les revisions pertinents.

També m'agradaria lloar la funció de la persona encarregada de mediar entre tots els organismes i la meua persona, així com de ser el garant que tot estiga ben muntat i organitzat, sense ell i els seus companys de confiança, res seria igual.

No puc oblidar-me dels col·laboradors taurins, sense els quals no seria això possible; i esment especial i a part es mereixen els experts taurins, els autèntics àngels de la guàrdia del carrer. I són experts, a part de la seua saviesa i coneixement del festeig taurí, perquè tots ells ja van realitzar el curs especial d'ensinistrament que es va plantejar des de l'ajuntament i des de la pròpia Conselleria. Tampoc puc obviar a l'alcaldessa, que va estar pendent de totes les evolucions i de tots els ferits i atesos des de primera hora del matí en el tancament fins que van acabar els bous prop de les 4 de la matinada.

Per a tots ells, el meu respecte i admiració. Puçol és Cultura de Bou i es nota.

Una opinió de VOX Puçol

04 Juliol 2019
FaceBook  Twitter  

Altres