Segon article de Compromís del mes de febrer: «L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez (PSOE), accedí a l'alcaldia gràcies a un pacte ocult amb Pavalur»

Este és el segon article de Compromís de febrer, titulat L'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez (PSOE), va accedir a l'alcaldia gràcies a un pacte ocult amb Pavalur. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Compromís per Puçol i EUPV desconeixien, fins fa poc, l'existència d'un document signat entre l'alcaldessa, Lola Sánchez i el President de PAVALUR, Carlos Verdú on es comprometia unilateralment a realitzar inversions en les urbanitzacions.

Quan el juny de 2017 es produïa a Puçol el traspàs d’alcaldia entre Enric Esteve (Compromís) i Lola Sánchez (PSOE) res feia pensar que ens trobàvem davant d’un engany flagrant de l’actual alcaldessa als aleshores socis de govern Compromís per Puçol i EUPV.

Mesos abans, s’havia celebrat una reunió entre els tres partits on es va acordar, per tal d’evitar sorpreses inesperades d’última hora, que el PSOE garantiria per escrit el vot necessari per a obtindre la majoria i que es produiria el traspàs amb normalitat. Una garantia necessària vistes les relacions que mantenia el partit socialista amb la resta de formacions i la negativa a atorgar-li el vot per part d’Ara Puçol, l’únic partit d’esquerres que restava fora del govern. També es va acordar clarament que eixe vot no implicaria en cap cas arribar a pactes o prebendes amb cap partit, simplement reflectiria una aposta per la continuïtat d’un govern a tres.

José María Babé (PAVALUR) va accedir a signar el document el 17 de maig de 2017 la qual cosa permetia seguir amb un govern tripartit amb Lola Sánchez al capdavant.

Fins ací tot correcte. El que no podíem imaginar era que el 8 de juny de 2017, a 24 hores del ple d’investidura, s’havia signat un altre document d’esquena a Compromís per Puçol i EUPV. Un pacte on Lola Sánchez es comprometia unilateralment amb Carlos Verdú (President de PAVALUR) a realitzar determinades inversions a les urbanitzacions en els dos anys que restaven de legislatura.

Des de Compromís per Puçol desconeguem els motius que van impulsar a l’actual alcaldessa a signar un pacte encobert i vergonyant, a esquena dels seus socis de govern, sense respectar els acords presos amb Compromís per Puçol i EUPV. Un procedir que es coneix ara però que d’haver-se sabut en produir-se hagués dut altres conseqüències. No entenem com van ser capaços no només d’ocultar-ho a la resta de socis de govern sinó de plantejar-nos, en reiterades ocasions, les inversions a les urbanitzacions com ineludibles quan al que responien era al compliment d’un acord privat signat en l’ombra.

Açò és la cirera amarga del pastís. Compromís per Puçol va ser expulsat de l’equip de govern per l’alcaldessa Lola Sánchez el setembre de 2018 per denunciar que les coses no s’estaven fent bé. El pacte de la vergonya demostra per què les coses no s’estaven fent bé des de feia temps. Ara només que per decència el millor que podria fer l’alcaldessa Lola Sánchez seria renunciar a un càrrec al qual va accedir amb premeditació però també amb traïdoria. D’altra banda, EUPV hauria de replantejar-se seriosament la conveniència de seguir viatge amb el PSOE però això sembla que fins al moment no els ha preocupat en absolut.

Link a la notícia publicada en el periòdic Levante.

Una opinió de Compromís per Puçol

137-enric-esteve-pleno

04 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres