Article de Pavalur del mes d'octubre: “A fosques (Malbaratament d'energia)”

Este és l'article de Pavalur d'octubre, titulat A fosques (Malbaratament d'energia). Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Quan diem malbaratament d'energia, no ens referim a la del nostre Govern Municipal, tripartit abans, bipartit ara, mancat d'energia sempre.

Manca que es fa patent per l'abandó al qual ens té sotmesos, exclosos de tot projecte que contribuïsca a donar un tractament igualitari a tots els integrants del municipi, visquen en el barri o zona que visquen.

Malbaratament d'energia elèctrica, és a aquesta a la qual ens referim. Malbaratament que hem vingut denunciant any rere any, de manera reiterada, no obtenint més que males excuses de «gestors» mediocres, incapaços de dur a terme un adequat Pla d'Eficiència Energètica. Màximament quan s'ha actuat en altres zones municipals.

Ja són diversos anys els que ens vénen enganyant amb falses promeses: ens anuncien el canvi de fanals per a evitar la contaminació lumínicai any rere any les urbanitzacions segueixen amb els seus fanals de globus de policarbonat, que il·luminen el cel, deixant els carrers amb una il·luminació tan escassa que a penes es distingeix una persona quan es troba entre dos fanals.

En el nucli urbà, mesuraments recents ens indiquen un índex que superen els 300 lux, i en zones urbanes de la urbanització, a penes superen els 50. Hi ha projectes, plans, estudis, bla, bla, bla. Charlatanería demagògica. Volem solucions efectives ja. Esta situació és clarament discriminatòria i que a més contravé totes les disposicions de qualitat ambiental i contaminació lumínica

A l'abril de 2014, l'Ajuntament de Puçol va iniciar una experiència pilot, actuant sobre 20 fanals de l'enllumenat públic del carrer Marina Alta de la Urbanització Alfinach, per a demostrar que amb la instal·lació d'aquests equips d'última generació, es pot estalviar costos energètics i de manteniment i reduir la contaminació lumínica. La inversió, es recuperava en pocs anys i sense desemborsament financer per a l'Ajuntament, perquè s'autofinançava.

On està eixe estudi?

Amb les claus de la cançó: «En el fondo del mar, matarile rile rom!

Quatre anys i mig després, les urbanitzacions segueixen amb els seus fanals de globus de més de 40 anys d'antiguitat, de difícil i costosa reposició i a les fosques.

Una opinió de Pavalur

720-Articulo-pavalur

06 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres