Pactem Nord orienta el seu alumnat per mitjà d'un projecte llançadora a Massamagrell

La llançadora d'ocupació Pactem Nord ha prestat orientació als 20 alumnes que formaven part del seu Taller d'Ocupació situat a Massamagrell. Els municipis i la resta d'organismes que conformen l'entitat han manifestat el seu interés en el foment d'accions que es dissenyen i es duguen a terme treballant en xarxa per a abordar la problemàtica de la desocupació en el nostre territori.

Durant el curs, el grup d'estudiants va treballar qüestions com la comunicació, el treball en equip i la busca d'ocupació 2.0. La metodologia de treball es va basar en la tècnica del coaching, en la qual el professional dinamitzador del grup buscava el desenvolupament de competències transversals per a l'ocupació entre els participants.

Es tracta “d'un mètode que s'experimenta en grups reduïts i de manera transversal a diferents programes municipals de l’Horta Nord”, segons van assenyalar des de l'entitat. La finalitat d'aquesta activitat era millorar l'ocupabilitat de l'alumnat, desenvolupar noves aptituds, reforçar les seues competències i trobar noves formes de motivació amb l'objectiu d'aconseguir una ocupació, ja siga per compte propi o alié.

La figura dels pactes territorials per l'ocupació sorgeix d'una pauta marcada per Europa en la manera d'actuar en aquest àmbit. Des de Pactem Nord van considerar que “s'haurien de dissenyar programes permanents que permeteren la continuïtat i estabilitat dels servicis per a millorar els processos d'acompanyament i intermediació laboral de les persones desempleades, alhora que es garanteix continuïtat als professionals”.

Així mateix, també van agrair a tota la xarxa de treball de l’Horta Nord la seua col·laboració en les accions d'ocupació, formació i creixement econòmic, i van subratllar l'impacte de les accions realitzades en favor de l'ocupació i el desenvolupament local. El servici d'atenció a emprenedors de Pactem Nord ha atés a 113 persones, segons van assenyalar. A més, s'han creat 22 empreses i es van generar 27 ocupacions, van enumerar.

El passat mes de març es van obrir aules d'informàtica per a l'ocupació en sis municipis de l’Horta Nord, entre els quals es troba Puçol. El seus usuaris, que no han fet més que créixer durant aquests 7 mesos. han donat suport a aquesta experiència innovadora.

Respecte a la formació, encara no ha donat començament el curs de reposador caixer que s'ofereix en aquest àmbit: la Fundació Nova Terra el realitzarà entre el 2 de novembre i el 22 de desembre, i inclourà pràctiques en una cadena de supermercats.

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos: Pactem Nord

20 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres