Discurs íntegre de l'alcaldessa Lola Sánchez amb motiu del 9 d'octubre

Aquest és el discurs oficial íntegre que va pronunciar l'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, durant l'acte sobre el Dia de les Valencianes i els Valencians celebrat el 9 d'octubre a la Plaça de l'Ajuntament.

Bon Dia:

Regidores i Regidors, Sr. Intendent de la Policía Local, Sr. Tinent de la Guardia Civil, Puçolenques, Puçolencs. Permeteu-me que comence  felicitant als guardonats hui 9 d’octubre, per la tasca realitzada per Puçol.

-A l’agrupació de Penyes (Per la ruta de la tapa)

-Manel Alonso (Per la seua col.laboració amb tots els Equips de Govern del nostre Ajuntament).

Felicitats a tots.

¿Que celebrem avui els valencians?

Pot paréixer una pregunta retòrica, però en els temps que vivim cal remarcar-se eixa resposta.

Com bé s’expresa al preàmbul del nostre estatut d’autonomia dins dels Marc Constitucional, celebrem la voluntat expresada així, on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València, fundat pel rei en Jaume I, es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que enmarquen tot allò que és valencià, en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta.

Un estatut fruït del consens de les principals forces polítiques valencianes, que volgueren recuperar l’autogovern del nostre poble, fent ús d’ell i garantint, com a norma institucional bàsica de la Comunitat Valenciana, la recuperació de l’autogovern del Poble Valencià i les seues institucions, exercint les competències assumides, com correspon a la seua condició de nacionalitat històrica.

És un dia de festa per a tots nosaltres com a poble, celebrem-lo per tant com cal, agraim la nostra fundació com a poble Valencià i que millor en eixe sentit que reivindicar els nostres drets, en educació, en sanitat, en dependència... encara que, malgrat tot, no son de la qualitat que tots  ens mereixem.

En eixe sentit es el nostre deure com a governants demanar al govern central que ens escolte, el poble valencià esta sofrint un greu atac per el infrafinançament, una injusticia que no pot continuar, governe qui governe, els valencians no ens mereixem un tracte tant desfavorable, per què no es tracta de un joc entre polítics, sinò un problema que afecta a les persones, a la vida cuotidiana de tots.

Com no, el nostre poble, Puçol, no és una excepció i aquesta falta de recursos afecta greument a les possibilitats de nosaltres com a poble, per això reivindiquem en veu alta i clara el greu problema que tenim a les infraestructures, que fracturen el nostre poble, sobre tot el ferrocarril per el centre del nucli urbà, amb el pas dels rodalies i els projectes del corredor del mediterrani i trens d’alta velocitat, l’eixida a la AP 7 que tantes voltes ens ha sigut negada, un millor accés al polígon industrial Mas de Mur, accés cap al nord per la V-21, en resum, la falta de inversions que ens deixen sense posibilitats de poder evolucionar cap a un Puçol millor.

Però, no seriem justos sino reconeguerem, que el govern de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, a pesar de la situació econòmica actual, están col·laborant amb nosaltres, amb el poble de Puçol, tant en resoldre els greus problemes de les inundacions que sofrim amb les pluges torrencials, amb infraestructures, amb la sanitat i amb la represa del fons de Cooperació Municipal que portavem reivindicant des de que s’aprovara l’any 1999, totes estes ajudes, que repercutirán a la qualitat de vida de tots nosaltres, amb l’ampliació del centre de salut, la construcció de la rotonda al final de Mercé Rodoreda o l’adecuament del Camí L´Assegador entre altres.

El poble de Puçol està fent també un gran esforç per millorar la qualitat de vida de tots els seus veïns i veïnes, però necessitem estar tots units, perquè únicament desde la unió, TOTS A UNA VEU, serem capaços de superar tots els agravis acumulats al llarg dels anys respecte al tema de la financiació.

Veïns i Veïnes de Puçol, El 9 d'Octubre de 1238, Jaume I va entrar a la ciutat de València. D'això es compleixen ara, quasi huit segles i el seu legat encara perdura en les nostres institucions.Per aixó no deixem de banda els nostres drets i lluïtem per que no volem ser mes que ningú, però tampoc menys, i com va deixar escrit, Maximilià Tous, per al que hui es el nostre himne: "Valencians, en peu alcem-se, que nostra veu la llum salude d'un sol novell", per que el futur encara està per escriure.

VISCA PUÇOL I VISCA VALENCIA.

Text: Lola Sánchez

760-Discurso-lola-2

13 Octubre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres