Article d'Esquerra Unida del mes de setembre: “Losh catalanesh hacen cosash”

Este és l'article d'Esquerra Unida de setembre, titulat Losh catalanesh hacen cosash. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Tenim damunt de la taula un gran problema que va començar el 31 de juliol del 2006, el PP va recórrer l'Estatut de Catalunya i el Tribunal Constitucional va començar a estudiar-ho en 2008 (cal veure la rapidesa que es dóna per a altres coses). 

L'objectiu del PP d'aconseguir vots en la resta de l'Estat (Catalunya la donen ja per perduda en termes electorals) ha anat generant una indiferència català que ens porta a on estem. D'altra banda, al Govern de la Generalitat li ha vingut molt bé com a cortina de fum el “Espanya ens roba” per a traslladar tota la mala gestió que també allí fan.

Presenta Citizens on fire una moció perquè els grups municipals ens pronunciem  sobre el problema català en termes de bons i roïns. El coordinador de l'Agrupació de Puçol i Capgrós de Mataró remarca la seua catalanitat, perquè bé este que escriu no és Capgros, ni Xiquet de Valls ni Minyó de Terrassa, però viu i treballa a Catalunya i el que observa és que este desplegament de testosterona Estatal està provocant que el que molts catalans sentien com a reacció enfront dels independentistes senten ara com a atac a Catalunya.

S'han detingut a alts càrrecs de la Generalitat fent parar al cotxe que el portava a la Conselleria en plena autopista, o en plena vorera portant als xiquets al col·legi. Un cordó de la policia nacional enfront de la seu de la CUP més de huit hores sense orde judicial, serà  per a eixir en les notícies perquè els seus compis de la guàrdia civil i els mossos sí que ixen?

Vaja per davant que som convençuts internacionalistes, l'enfrontament entre els nacionalismes casposos de bous i Sobirà, d'una banda, i de sardana i cava, d'una altra, l'única cosa que provoca és que els problemes reals dels treballadors queden en un segon pla. Tinguem criteri ja que el que  passa realment no és ni el que ix en TVE1/A3 ni el que ix en TV3. Vegem les dos i després traguem conclusions.

També trobem a faltar que tot el treball que està prenent-se l'Estat i tot el desplegament amfibi-policial que estem pagant s'haguera produït al País Valencià quan els corruptes POP estaven robant amb les mans plenes. Quina llàstima!

El que cal fer és recuperar el SENY i assentar-se a parlar, hi ha un problema sobre la taula que ho ha de resoldre la POLÍTICA. Problema que TOTS han sigut en major o menor mesura responsables del seu origen i creixement.

El que estan començant a sentir molts catalans no independentistes respecte a l'estat és:

“Bueno pues molt be, pues adiós”

Josep Lluís Trapero. Major dels Mossos

Una opinió d'Esquerra Unida

29 Setembre 2017
FaceBook  Twitter  

Altres